Zenica

Usvojen Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta za status univerzitetske bolnice KBZ

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog usvojila je danas odluku o davanju saglasnosti na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Javne ustanove Kantonalna bolnica Zenica, što je jedan od uslova za stjecanje statusa univerzitetske bolnice – potvrdio je premijer ZDK-a Mirnes Bašić.

Federalno ministarstvo zdravstva, podvlači Bašić, insistiralo je na donošenju i ovog pravilnika u davno započetom postupku dodjele statusa univerzitetske bolnice za zeničku bolnicu, koja će biti i nastavna baza za Medicinski fakultet Univerziteta u Zenici.

-Ja vjerujem da će, sa današnjim usvajanjem ovog pravilnika, Federalno ministarstvo zdravstva dati konačnu odluku da naša kantonalna bolnica postane univerzitetska bolnica. I da sa tim zaokružimo, jer to je jedan od onih ključnih politika ove vlade, da u ovom mandatu naša kantonalna bolnica dobije taj status – podvukao je Bašić.

Akt će odmah biti proslijeđen prema Federalnom ministarstvu zdravstva te se vrlo brzo očekuje konačna odluka.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno