Info

Usvojen Nacrt zakona o turističkim zajednicama ZDK-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Usvojen Nacrt zakona o turističkim zajednicama ZDK-a – Skupština Zeničko-dobojskog kantona usvojila je danas Nacrt zakona o turističkim zajednicama, koji je upućen u 15-dnevnu javnu raspravu. Naime, nakon što je 2014. godine Ustavni sud FBiH dotadašnji federalni zakon proglasio neustavnim, ova je oblast bila neregulisana.

-Pozivam vas da do kraja našeg mandata usvojimo zakon. ZDK ima velike turističke potencijale, ali nema zakon – poručio je zastupnik Damir Jukić. On nije bio zadovoljan novim zakonskim rješenjem da umjesto direktora Turističke zajednice, bude biran direktor Turističkog ureda ZDK-a. Općinama i gradovima je novim zakonskim rješenjem omogućeno formiranje turističkih zajednica na svom području.

Zastupnici su usvojili i Informaciju o dostignutom stanju u oblastima socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom u 2017. godini. Usvojene su i informacije o koncesijama na području ZDK-a te Informacija o koncesijama na vodama za 2017. godinu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno