Rukomet

Usvojen Akcioni plan za dalju afirmaciju RK Čelik: Poziv svima koji žele da doprinesu razvoju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Usvojen Akcioni plan za dalju afirmaciju RK Čelik- Poziv svima koji žele da doprinesu razvoju RK Čelika

  • U organima novog Premijeligaša u toku su aktivnosti na temu – kako obezbijediti normalno funkcionisanje RK Čelika u Premijer ligi BiH

Dok se neki igrači novog Premijerligaša RK Čelika koji su tim ,,uveli’’ u Premijer ligu nalaze na  zasluženom godišnjem odmoru, a neki treniraju i po dva puta dnevno, u Upravi kluba traju izuzetno značajne aktivnosti i rasprave na temu – kako obezbijediti normalno funkconisanje Kluba na startu takmičenja u najjačem klupskom takmičenju u rukometu u državi.

  • ,,Sačinjen je precizan Akcioni plan za jačanje i razvoj RK Čelika, u kome su precizirani zadaci i “izvođači radova’’ kako bi Čelik bio zaista Čelik’’ – kaže Pane Škrbić, predsjednik Kluba. – ,,Uputili smo poziv svim dobrim ljudima, prijateljima RK Čelika, kluba koji ima tradiciju postojanja i aktivnosti dugu 73 godine, svim bivšim Čelikovcima i ljudima koji vole Zenicu i RK Čelik da nam  se pridruže u jednom novom zamahu stvaranja novog, evropskog Čelika’’.

Vrata širom otvorena

Iz Uprave RK Čelika su uputili poziv svima koji žele  da se pridruže na bilo koji način, aktivnostima u RK Čeliku: kroz Skupštinu i Upravni odbor, stručni rad, jačanje Škole rukometa RK Čelik, organizaciju utakmica, kroz admini-strativni rad. Kažu – ,,svi su dobro došli osim onih koji su godinama neopra-vdano bezb ikakvihg razloga blatili i kočili razvoj ovog kluba sa svijetlom i dugom tradcijom’’.

  • ,,Znači, vrata RK Čelika su širom otvorena svim dobrim, dobronamje-rnim i poštenim ljudima koji vole RK Čelik i ovaj grad. Ponekad ljudi zaziru od toga da budu recimo u Upravnom odboru i drugim organi-ma Kluba jer se plaše da moraju obezbijediti neki novac. To je greška, jer je doprinos svakog člana Kluba dobrodošao, prema njegovim mogućnostima: od toga da kupi kartu za utakmicu, do pomoći u tehničkoj organizaciji utakmica, do marketinga i slično – objašnjava predsjednik Škrbić.

Takođe, u novom Premijer ligašu BiH, RK Čeliku, veoma računaju i na podršku i pomoć rukometne i zeničke (BiH) dijaspore. Zato je u Akcinom programu Kuba formiana posebna Komisija za saradnju sa dijasporom.

,,Fićo’’ i ,,Mercedes’’

  • ,,Svakako da su finansije osnovni problem Kluba jer 16 hiljada KM, koliko je Gradska uprava dodijelila RK Čeliku iz Budžeta za sport u ovoj godini, ili 8 hiljada od Kantona, dovoljno je da Klub u Premijer ligi može pripremiti samo svoju vlastitu ,,dženazu’’, kada se zna da klubovi  sa najmanjim budžetom u Premijer ligi BiH imaju budžete ne manje od 250 do 300 hiljada KM, a budžeti nekih se kreću i do dva miliona KM! Mene je u razgovorima sa kolegama iz klubova iz drugih, posebno ino klubova, stid reći koliko RK Čelik dobija godišnje iz bu-džeta Grada i kantona. To je kao kada ,,upalite’’ motore ,,fiće’’ i ,,me-rcedesa’’ i hoćete da se ravnopravno takmičite. Ne možete očekvati da ,,fićo’’ stigne i prestigne ,,mercedesa’’. U prethodnih nekoliko godina ja sam praktično sam obezbjeđivao sredstva za normalno funkcionisanje  kluba, pokrivao sve godišnje troškove. Sada to niko ne može sam! Treba nam podrška i pomoć. Jedva čekam da se Gradona-čelnik Fuad Kasumović vrati sa godišnjeg odmora, da vidimo šta i kako on razmišlja o svemu ovome. Ja sam kao i uvijek optimista da ćemo naći riješenja, da će se uključiti i Grad i privreda Grada i da će ovaj gotovo jedini Klub u najvišem takmičenju u BiH u Zenici normalno fukcionisati I pobjeđivati. Želim na kraju naglasiti da su budžeti, reci-mo,  naših prijateljskih klubova u susjednim državama sa čijim pred-sjednicima sam razgovarao ovih dana za nas nedostižni: u RK Celju oko 2 miliona  eura, u RK Vardaru 3,5 miliona, a u Veszpremu HC u Madjarskoj čak 17 miliona eura! To je već više od igre! To je biznis! Mi smo razradili precizan Akcioni plan kako obezbijediti minimalnu prihodnu stranu RK Čeliku, da može normalno isfinansirati svoj ,,boravak’’ u Premijer ligi u prvoj sezoni i ostvariti cilj – sredinu tabele u narednom prvenstvu, što bi bio zalet za dalji rast naredne godine’’ – ističe Škrbić.

 

Oslonac na vlastite igrače

Uprava Kluba je odučila da u Premijer ligu  BiH ide vlastitim snagama, sa igračima koji su osvojili Premijer ligu BiH. To su odlični igrači koji vole svoj klub i koji su samo sportskom borbom i maksimalnom borbenošću na čelu sa sjajnim trenerom Mikijem Filipovićem izvojevali najviši rang takmičenja u BiH – kažu u novom premijerligašu Čeliku.

  • ,,Ja imam veliko povjerenje u ovaj tim. To je jedna ,,klapa’’, to je ,,raja’’, to su dobri momci koji odlično sarađuju između sebe, sa trenerom i upravom. To su igrači koji nisu “u oblacima’’ već na zemlji, a onda nijedan cilj nije nedostižan. Mi smatramo da se razlika između iskusnih rukometnih ,,gignata’’ i naših mladih igrača može nadokna-diti povećanim i maksimalnim radom, i siguran sam da mi nećemo biti ,,kanta za nabijanje’’ u Premijer ligi BiH – zaključuje Pane Škrbić.

Na kraju, postoji dogovor u Klubu, ukoliko ih bude ,,na BiH tržištu’’ dva-tri sjajna iskusna rukometaša koji su ,,po ukusu’’ trenera Filipovića, da nećemo bježati od toga da povećavamo roster na klupi RK Čelika – kažu Rukometnom klubu Čelik Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno