Zenica

USUZ protiv profesora Neimarlije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iz Unije studenata Univerziteta u Zenici, nakon za njih razočaravajućeg ishoda sastanka Koordinacionog tijela ZDK za razvoj visokog obrazovanja, kažu da neće odustati od borbe da Mašinski fakultet i UNZE poduzmu korake na suzbijanju samovolje redovnog profesora Nagiba Neimarlije, koji na tom fakultetu predaje predmete Prenos toplote i Termodinamika.

– Mi smo u prijavi protiv njega naveli izjave studenata koji su se žalili na izbacivanje s ispita i zabranu polaganja, kriterij ocjenjivanja i neprimjerene ocjene koje su dobivali. Tako su oni koji nisu položili ili su odustali od ispita na oglasnoj ploči etiketirani kao loši studenti. Uz to, profesor Neimarlija je davao i ocjene šest sa tri ili dva minusa, a da bi se poboljšala prolaznost na nekim rokovima, davani su zadaci urađeni u knjigama koje su dozvoljene za korištenje na ispitima – ističe Dino Tihić, predsjednik Unije studenata UNZE.

Studenti su u prijavi priložili i anketu koju provodi UNZE, a koja svjedoči o padu zadovoljstva nastavom na ovim predmetima, nakon što je iz nastave isključen profesor Edin Berberović, za čiji su povratak glasali. Upravo zbog toga, smatraju, sada trpe posljedice i osvetu profesora Neimarlije.

– Postoji i sudska odluka o vraćanju Berberovića, a profesor Neimarlija, koji je tada bio dekan Mašinskog fakulteta, zbog njenog neprovođenja je smijenjen s te pozicije. Smijenjen je i s mjesta šefa Katedre za energetiku i procesno inžinjerstvo – ističe Tihić.

Nije mu, kako kaže, jasno zbog čega se na Univerzitetu ne žele ni ispitati njihovi navodi, a kamoli, eventualno, sankcionirati profesor Nagib Neimarlija.

– Nismo ga osudili niti mu želimo suditi, a to nam se spočitava i profesor zbog toga najavljuje tužbu protiv Unije. Želimo samo da se ispitaju pritužbe, jer su neki profesori s drugih fakulteta izlazili pred Etičku komisiju – navodi Tihić.

 AVAZ / V. BEGUNIĆ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno