Zenica

Harun Šestić na čelu KBZ-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Upravni odbor Kantonalne bolnice u Zenici, na sjednici kojom je danas, umjesto v.d. predsjednika prim. dr. Emira Čabrića (podnio ostavku-op.a), predsjedavao dr. Bruno Bojić, poništio je prošlogodišnji konkurs za direktora te izabrao i novog vršioca dužnosti direktora KBZ-a. Dosadašnjem v.d. direktoru, prim.dr. Fadilu Šabanoviću, koji je na funkciji bio od aprila prošle godine, zbog zakonskih ograničenja nije opet mogao biti produžen mandat.

– Ne radi se bilo kakvoj smjeni dr. Šabanovića, nego, nažalost, zakonske nam mogućnosti ne dozvoljavaju da mu produžimo mandat v.d. direktora, koji smo jednom produžavali za tri mjeseca. Novi v.d. direktora je prim. dr. Harun Šestić, također zaposlenik KBZ-a. On će na funkciji ostati najduže šest mjeseci, odnosno do imenovanja direktora na period od četiri godine- kaže Bojić, koji najavljuje i da će u najkraćem vremenu raspisati novi konkurs za direktora.

Prethodni konkurs je poništen zato što prijavljeni kandidati, prim. dr. Šabanović i prim, dr, Adnan Begović, nisu dobili ekvivalenciju za njihove diploma menadžera zadovoljavaju kriterije certifikata iz top menadžmenta u zdravstvu. Zakjučcima sastanka bio je više nego zadovoljan i predsjednik Sindikata ljekara Zeničko-dobojskog kantona prim. dr. Meho Kovačević, koji je kazao da se nada da će Vlada ZDK, napokon, početi i realizirati zaključke UOKBZ-a.

Kantonalna bolnica u Zenici, koja je jučer tokom dana od svog isporučioca uglja Rudnika Zenica bila dobila samo pet tona ovog energenta, zbog čega su bili prinuđeni da smanje temperature na minimum i da sa sistema zagrijavanja isključe vešeraj, tokom noći dobila je dodatne količine i sada je situacija nešto povoljnija. Ali, još uvijek i ni blizu stabilne.

– Dobili smo sinoć još 10 tona, ali je grijanje i dalje slabo. Ponovo radi i vešeraj- rekao je, još danas, v.d. direktor KBZ-a prim.dr. Fadil Šabanović, koji ističe da je mu je direktor Rudnika Zenica Esad Čivić najavio danas isporuku novih 15 tona. Međutim, on se nada da će isporuka, barem po 15 tona, stizati i tokom vikenda, jer su jako niske i vanjske temperature. Potrebe su do 20 tona.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno