Rekreacija

Uspješno završen projekt “Ustani, pokreni se!”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Obavještavamo javnost našeg grada o završenoj realizaciji projekta “Ustani, pokreni se!”. Projekat je bio realizovan zahvaljujući odobrenim sredstvima putem Javnog poziva za nevladin sektor Grada Zenica.
Projektne aktivnosti su završile 30.10.2020. Aktivnosti su obuhvatile trinaest besplatnih online treninga koje su bile emitovane ponedjeljkom, srijedom i petkom u 20 h direktno iz Studija Lamm u FB grupi “Aerobik sa Lamijom”.
Besplatni online treninzi su bili namjenjeni ženama sa područja grada Zenica, ali smo bili praćeni širom FBiH i dosegli smo do oko 900 pratitelja treninga.
Treninzi su bili prilagođeni za sve generacije žena jer su sadržavali jasne upute o varijantama izvođenja vježbi.
Cilj projekta je bio podizanje svijesti o sportskoj kulturi i poboljšanje psiho-fizičkog stanja. Kao što i sam projekat kaže “Ustani, pokreni se” vrijeme je da žene koje nisu imale naviku prakticiranja nekog vida treninga da se aktiviraju te da steknu naviku kontinuiranog rada na sebi u udobnosti svog doma.
Benefiti kontinuiranog kombinovanog treninga (aerobik, pilates i joga) su mnogostruki, neki od njih su: sagorijevanje viška kalorija, jačanje srce, povećavnje kapaciteta pluća, smanjuje rizik od srčanog udara, dijabetesa, snižavanje visokog holesterola i visokog krvnog pritisaka, oblikuje tijelo, popravlja držanje itd.
Treninzi su imali snažan efekat i na one kojima je pandemija Civida 19 donjela depresiju i anksioznost da izađu iz svoje svakodnevnice, podijele svoje iskustvo te time shvate da zdravijim načinom života mjenjamo sebe i svoje mikro sredine na bolje te da svi imamo slične životne bitke.
Treninge je vodila
Lamija Jašarević-Tutić, certifikovani trener, zajedno sa svojim redovnim članicama koje su obogatile i uljepšale kadar i atmosferu!
Zahvaljujemo se Gradska uprava Zenica što podržava naš rad!
#LoveZenica
#LoveYouStudioLamm


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno