Biznis

Uspješno realizovan prvi kurs “Solidworks essential” u Impulsnom kreativnom centru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uspješno realizovan prvi kurs “Solidworks essential” u Impulsnom kreativnom centru – U razdoblju od 10. maja 2017. godine do 21. juna 2017. godine Agencija ZEDA je u saradnji s partnerima organizovala obuku iz oblasti 3D modeliranja. Oblast 3D modeliranja predstavlja suštinu savremenog inženjerstva koja mladim i nezaposlenim licima pruža priliku za sticanje novih znanja i vještina, kao osnovu za samozapošljavanje i zapošljavanje.

Polaznici su se upoznali s osnovama 3D modeliranja, čitanja radioničkih crteža i osnovnih dimenzija naznačenih na crtežu. Modelirajući tačno definisan sklop naveden u curriculi polaznici su se upoznali i s načinom korištenja ravni, izradom skica i modela na osnovu izrađene skice.
Korištenjem različitih alata i funkcija polaznici su stekli znanja koja se mogu koristiti pri izradi znatno kompleksnijih sklopova, povezivanja različitih dijelova sklopova i kreiranja veza između njih.

Predavanja iz Solidworksa koja su trajala šest sedmica držali su uposlenici Agencije ZEDA potpomognuti Oltronic-om- start upom čiji je vlasnik bio i prvi korisnik ICC-a.

Kurs koji je održavan dva puta sedmično u prostorijama Impulsnog kreativnog centra su pohođale i uspješno okončale 23 osobe.
Ovo je samo još jedna od aktivnosti organizovana u cilju jačanja kompetencija i vještina kod naših sugrađana i šire i upoznavanju sa savremenim vještinama i metodama.

S obzirom da su se ove aktivnosti u ICC-u, realizovale u okviru projekta MENTOR 2 sufinansiranog od strane EU čiji je jedan od ciljeva i poboljšanje okruženja u gradu Zenici i zapošljavanje mladih, cijene kurseva za sve polaznike bile su simbolične i prilagođene mogućnostima ciljnih grupa te nisu imale komercijalni karakter.

Ova obuka je samo prva u nizu iz ove oblasti, naredne koje slijede biće organizovane na komercijalnoj osnovi.

Svečana dodjela uvjerenja o okončanom prvom kursu iz Solidworksa upriličena je u četvrtak, 13. jula 2017. godine u prostorijama Impulsnog kreativnog centra.

Više informacija o projektu i ovoj aktivnosti možete dobiti u Agenciji ZEDA, tel: 032 449 413, kontakt osoba je Senad Pašalić, menadžer projekta.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno