Biznis

Reprezentativnost za Savez udruženja/udruga poslodavaca ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reprezentativnost za Savez udruzenja/udruga poslodavaca ZDK – Obavještavamo Vas da je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK, dana 11.07.2017.godine donijelo Rješenje o utvrđivanju reprezentativnosti za Savez udruženja/udruga poslodavaca ZDK.Obavještavamo Vas da je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK, dana 11.07.2017.godine donijelo Rješenje o utvrđivanju reprezentativnosti za Savez udruženja/udruga poslodavaca ZDK.

Ovim Rješenjem se utvrđuje da je Savez udruženja/udruga poslodavaca ZDK reprezentativno udruženje za poslodavce u okviru područja djelatnosti članica Saveza na području zeničko-dobojskog kantona

Savez udruženja/udruga poslodavaca ZDK (SUUP ZDK)  je formiran 29.10.2014.godine od strane 5 općinskih udruženja poslodavaca sa područja ZDK (Doboj-Jug, Olovo, Zavidovići, Zenica, Žepče).

SAVEZ trenutno okuplja 10 udruženja/udruga poslodavaca sa područja ZDK koja su pristupila SAVEZU (9 općinskih i 1 gradsko udruženje) i to:

1.Udruženje poslodavaca BREZA
2. Udruženje privrednika DOBOJ JUG
3. Udruženje poslodavaca općine KAKANJ
4. Udruženje samostalnih privrednika-poduzetnika OLOVO
5. Udruga poslodavaca USORA
6. Udruženje/Udruga poslodavaca VAREŠ
7. Udruženje poslodavaca MAGLAJ
8. Udruženje samostalnih privrednika ZAVIDOVIĆI
9. Udruženje poslodavaca ZENICA
10. Udruga poduzetnika i poslodavaca ŽEPČE

Okupljanje poslodavaca omogućava da zajedno sagledaju i analiziraju društveni ambijent u kojem djeluju, a potom formulišu jedinstvene zaključke, prijedloge i preporuke koji će biti podnijeti resornim ministarstvima, kako bi zakonodavstvo postalo odraz stvarnih potreba i mogućnosti domaće privrede. Savez želi okruženje koje će snažno i beskompromisno podržati razvoj privrede kao svoj prvi prioritet. Kako bi stvorili što bolje poslovno okruženje u ZDK naši prevashodni ciljevi su:

– uključićemo poslodavce u sve segmente donošenja odluka koje se tiču daljeg razvoja društva, zapošljavanja, uvođenja novih tehnologija, stručnog usavršavanja, obrazovanja i prekvalifikacije radne snage, ekologije i zaštite životne sredine, bezbjednosti i zdravlja na radu, kao i svih drugih aspekata uspješnog i profitabilnog poslovanja.

– u saradnji sa ekspertima i naučnim ustanovama svih profila, predlagaćemo najefikasnija rješenja.

– zalagaćemo se za uvođenje dodatnih poreskih i fiskalnih olakšica za poslodavce, posebno u onim granama u kojima postoje deficitarna zanimanja, ali i jasna prerspektiva za ubrzani razvoj i napredak.

– nastojaćemo da poslodavce aktivnije uključimo u rad organa ZDK  i lokalnih samouprava  kroz djelovanje u socijalno-ekonomskim savjetima.

Samo saradnja i dogovor vlasti, poslodavaca i sindikata mogu dati novi vjetar u leđa privredi, povećati zapošljavanje, stati u kraj sivoj ekonomiji, privući domaće i strane investitore u Zeničko-dobojski kanton.

Savez udruženja/udruga poslodavaca zeničko-dobojskog kantona



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno