Zenica

Uspješno realizovan prvi kurs iz oblasti programiranja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uspješno realizovan prvi  kurs iz oblasti programiranja – Agencija ZEDA, Grad Zenica i Univerzitet u Zenici, partneri i sufinansijeri u implementaciji projekta “MENTOR 2”  (Modern Economy through New Technology-Oriented Research, phase II), kojeg finansira Evropska unija, u okviru programa podrške lokalnom  ekonomskom razvoju u BiH, ovim putem žele da Vas obavijeste o:

USPJEŠNO REALIZOVANOM PRVOM  KURSUIZ OBLASTI PROGRAMIRANJA

U razdoblju od 07. novembra do 29. novembra2016. godine Agencija ZEDA je u saradnji s partnerima organizovala obuku iz oblasti programiranja za 66 mladih osoba, studenata, zaposlenih i nezaposlenih lica, koji su pohađali i uspješno okončali prvi od tri planirana kursa o okviru ovog programa obuke.

Jedan od ciljeva projekta MENTOR 2 je i poboljšanje poslovnog okruženja u Gradu Zenica i zapošljavanje mladih, tako da je Agencija ZEDA kroz djelovanje razvojnog centra –ICC- Impulsni kreativni centar –  u saradnji sa partnerima organizovala program edukacije kroz koji će mlade i nezaposlene osobe steći znanja i vještine u  oblasti programiranja.Program edukacije čine 3 kursa iz različitih oblasti programiranja koji se danas primjenjuju u praksi. Oblast programiranja predstavlja sektor IT-a koji bilježi najbrži rast, zbog toga na ovaj način mladim i nezaposlenim licima želimo pružiti priliku za sticanje novih znanja i vještina, kao osnovu za buduće samozapošljavanje i zapošljavanje.

Prvi kurs je podrazumijevao osnove iz oblasti programiranja pa su se polaznici upoznali s osnovama HTML i CSS jezika, naučili kreirati dokument za web i pisati ispravan, čist i pristupačan kod. Kurs objašnjava kreiranje HTML stranica, pisanje i postavljanje tagova, unošenje teksta, slika, lista, linkova, tabela i drugih elemenata sadržaja stranica.Ovaj kurs su činile tri grupe budućih programera i održavan je šest dana u sedmici u prostorijama Impulsnog kreativnog centra.
Obzirom da se ove aktivnosti u ICC-u, realizuju u okviru projekta MENTOR 2 sufinansiranog od strane EU, tako su i cijene kurseva za sve polaznike simbolične i prilagođene mogućnostima ciljnih grupa te nemaju komercijalni karakter. Namjera nam je samo da na ovaj način osiguramo posvećenost polaznika i njihovo prisustvo na kursevima.

Svečana dodjela uvjerenja o okončanom prvom kursu upriličena je jučer u prostorijama Impulsnog kreativnog centra.

Preostala dva kursa iz programa obuke za programiranje realizovat će se u periodu Decembar 2016. – Mart 2017. prema planu obuka u ICC-u. o čemu će višedetalja biti objavljeno na web stranici Agencije ZEDA i ICC-a, kao i partnera u projektu.

Više informacija o projektu i ovoj aktivnosti možete dobiti u Agenciji ZEDA, tel: 032 445 830, kontakt osoba je Senad Pašalić, menadžer projekta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno