Zenica

Potpisan ugovor o domaćinstvu Arene Zenica Davis Cup meča BiH – Poljska

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u Press centru Aren Zenica potpisan ugovor o domaćinstvu zeničke Arene teniskom Davis Cup meču između Bosne i Hercegovine i Poljske. Riječ je o meču prvog kola Prve skupine EA zone Davis Cupa, koji je na programu od 03. do 05. februara 2017.godine u Areni Zenica.

Tako će, nakon uspješno organizovanog meča protiv Tunisa (04.-06.marta 2016.-nap.a.), Arena Zenica biti domaćin i prvom kolu Prve skupine Euro-afričke zone, a u kojem će naša selekcija predvođena Damirom Džumhurom ugositi reprezentaciju Poljske.

Nakon potpisivanja ugovora prisutnim se obratio Senad Hadžimešić, direktor Davis Cup reprezentacije i TSBiH. Istakao je da naša reprezentacija u 2016.godini zabilježila tri pobjede, protiv Tunisa, Turske i Litvanije, a da je reprezentacija Poljske veoma jak protivnik. Kako bi upoznali snagu Poljske Hadžimešić je kazao da je Poljska nedavno poražena od Argentine sa 3:2 (Argentina osvajač Davis Cupa za 2016.godinu, nap.a.) i od Njemačke u play-outu sa 3:2.

Očekuje veliku borbu, a za Poljski dubl tim kaže da zauzimaju 24. i 36.mjesto u svijetu. Kaže da će teško biti ostvariti neku pobjedu, ali će probati nešto napraviti.
– Naša selekcija se po prvi put plasirala u Prvu skupinu EA zone i s ponosom možemo kazati da će Zenica biti domaćin našim najboljim teniserima u ovom historijskom meču. Nakon Tunisa dobili smo sve pohvale i najviše ocjene za organizaciju tog meča i kao nagrada za sve to ukazano nam je povjerenje od Upravnog odbora saveza za organizaciju meča sa Poljskom. Iako će ovaj meč od nas zahtjevati viši stepen angažovanja svih materijalnih i kadrovskih resursa, nema sumnje da ćemo i ovaj ispit polažiti sa najvišom mogućom ocjenom. Ovaj meč je državni i gradski projekat  – kaže direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Feđa Jovanović.

Selekciju BiH će prema najavama predvoditi naš trenutno najbolji igrač Damir Džumhur, a pored njega u sastavu bi trebali biti i Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić, a nema sumnje da će tribine zeničke Arene i ovaj put biti ispunjenje do posljednjeg mjesta i da će naša selekcija imati veliku podršku.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno