Naše

Uspješna akcija pomoći porodici Alić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uspješna akcija pomoći porodici Alić – Dana 18.3.2015. godine mještani Donje Gračanice obratili su se javnosti apelom za pomoć porodici Alić – sa željom da se ovoj porodici izgradi kuća i samim tim osigura krov nad glavom samohranoj majci Sabini Alić koja je sticajem nesretnih okolnosti ostala bez muža, prepuštena sama sebi i svojoj djeci.

Nekoliko mjeseci kasnije misija je ispunjena – zahvaljujući dobrim ljudima, kuća je sagrađena, a porodica Alić duguje zahvalnost svima koji su pomogli u realizaciji mislije rješenja njihovog životnog pitanja.

Kao i mnogo puta do sada dobri ljudi su pokazali da humanost ne izostaje onda kad najviše treba. Sticajem okolnosti, izdvojena su velika novčana sredstva kako bi se projekat uspješno završio. Zahvaljujući svemu navedenom, zadovoljstvo nam je reći da je porodica Alić krajem 2015. godine uselila u novoizgrađeni dom.

Prvenstveno, veliko hvala mještanima MZ Donja Gračanica, Crvenom križu Grada Zenice, televiziji Hayat (emisija „Ispuni mi želju“), Islamskoj zajednici Bošnjaka iz Švicarske (džemat Chur) koja je dala značajan doprinos u realizaciji ove priče dokazujući po ko zna koji put da su svim srcem uz ljude kojima treba pomoć u BiH. Također, pored pomenutih organizacija, veliki doprinos su dali mještani Donje Gračanice koji žive širom svijeta prvenstveno Elvedin Sivac iz SAD i Mubina Telalović iz Australije koji su organizirali akcije prikupljanja sredstava u gradovima gdje su nastanjeni.

Zahvalnost za realizaciju ove humane priče dugujemo i izvođaču radova gospodinu Kasimu Softiću koji je uložio veliki trud kako bi kuća imala sve potrebne elemente i kako bi se zadovoljile sve potrebe ove porodice. Preduzeće „ALMY“ dalo je svoj doprinos u nabavci građevinskog materijala za izvođenje radova na izgradnji kuće. Ističemo da su ispred MZ Donja Gračanica akciju vodili Semrudin Bošnjak i Esnaf Alić.

Na kraju treba reći da je u akciji izgradnje kuće za ovu porodicu utrošeno preko 70 000 KM, a kuća danas ima svu potrebnu infrastrukturu, priključke i sve ono što je potrebno kako bi porodica imala uslove za život dostojan čovjeka u 21. stoljeću. Veliko hvala dugujemo i predstavnicima medija, televizijama i portalima koji su svojim medijskim prostorom podržali akciju izgradnje kuće za porodicu Alić.

Amela Talić za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno