Naše

Stadion Papirna: zaboravljen od nadležnih

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stadion Papirna: zaboravljen od nadležnih- Stadion Papirna u Zenici jedan je od najpopularnijih objekata u ovom gradu. Bio je mjesto gdje su odrastale generacije kako sportista, tako i navijača. Za veliki dio Zeničana ljetni dani su bili nezamislivi bez odlaska na Papirnu gdje su se svakodnevno odvijali sportski događaji.

Bez obzira na betonsku podlogu na ovom terenu su trenirali rukometaši, a malonogometaši su svakodnevno igrali svoje utakmice. Veliki broj turnira je odiogran na ovom terenu. Posljednjih nekoliko godina objekat se nalazi u jako lošem stanju, a posljednje sniježne padavine dodatno su ga urušile. Na žalost, od sportskog objekta, Papirna je postala mjesto skupljanja narkomana i zbog stanja u kojem se nalazi ne bi bilo nikakvo iznenađenje kada bi se desio i najtragičniji ishod.

Izgradnjom sportske infrastrukture, odnosno jedne od najmodernijih dvorana u državi, Arene, stadion Papirna je izgubio svoju primarnu funkciju i za očekivati je bilo da će ga zadesiti slična sudbina, ali treba hitno reagovati i promjeniti mu namjenu, izgraditi drugi objekat koji bi i dalje bio mjesto lijepih susreta i druženja zeničana.

Novac za mnoge infrastrukturne projekte u Zenici u proteklih nekoliko godina je obezbjeđen i očekivati je da će isto biti i sa Paprinom i da će ona vrlo brzo dobiti novi sjaj.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno