Ostali sportovi

Uspješna 2015. za Ha Se karate Do klub

Uspješna 2015. za Ha Se karate Do klub
Uspješna 2015. za Ha Se karate Do klub
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Protekla 2015.godina bila je veoma uspješna za Ha Se karate Do klub iz Zenice. Takmičari ovog kluba osvojili su ukupno 95 medalja na takmičenjima u BIH i inostranstvu. Okitili su se sa 34 zlatne, 25 srebrenih i 36 bronzanih medalja.

„Ove medalje osvojila je ekipa u sastavu: Bošnjak Nermin, Hodžić Denis, Lišić Kenan, Kulačić Ismail, Ferhatović Ajla, te dvojica mlađih takmičara, Drino Eman i Smriko Enver. Svi oni su reprezentativci ili potencijalni reprezentativci“, rekao nam je Semir Hamzić, osnivač i trener Ha Se karate Do kluba.

U prošloj godini uselili su u nove klupske prostorije (31.jula 2015.godine nap.a.,), koje se nalaze u prostorijama bivšeg kina „CENTRAL“, čime su dobili bolje uslove za rad, a o čemu smo vas uredno informisali.

Zahvaljujući razumijevanju Gradske uprave i pomoći sportskih prijatelja, adaptirane su prostorije bivšeg kina „Central“, u Školskoj ulici, čime je Klub dobio ukupno više od 170 metara kvadratnih korisnog prostora (sale za treninge, muška i ženska svlačionica, mokri čvor…).

Tekuću 2016. godinu otvoriće organizacijom Zimskog karate seminara Zenica 2016. od 08.do 10. januara na kojem će učestvovati predstavnici 10 bh klubova sportskog društva za šotokan karate.

„Karate seminar je prilika da se takmičari aktiviraju u uslovima redovnog treniranja dva ili tri puta dnevno po ugledu na velike svjetske i evropske legende. U naučnim ispitivanjima redovan trening tri puta sedmično spada u kategoriju rekreativnog treniranja. A u našim uslovima, mi sa dva ili tri treninga želimo takmičarski karate i velike rezultate. Za seminarski način rada dva do tri puta treniranja dnevno treba posebna priprema kako bi se izdržali napori seminara i upilo što više demonstriranih znanja instruktora seminara.

Iz tih razloga svima koji žele takmičarski karate i sportske rezultate preporučujemo učešće na karate seminaru Zenica 2016“, kažu u klubu.
U sklopu seminara održaće se i polaganja za majstorska zvanja. Semir Hamzić, selektor šotokan karate reprezentacije BIH i trener Davor Vidović zakazali su i kontrolno okupljanje kandidata za učešće na Evropskom prvenstvu u karateu koje će se održati od 1. do 3. aprila u Poljskoj, javili su iz Ha se karate kluba.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno