Košarka

Uspješan vikend za KK Kengur

Uspješan vikend za KK Kengur
Uspješan vikend za KK Kengur
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uspješan vikend za KK Kengur- Prvi dio takmičenja u Ligi mladih ZDK se bliži kraju. Proteklog vikenda košarkaši Kaknja su ugostili svoje vršnjake iz Kengura. Na rasporedu su bile četiri utakmice u konkurenciji : predpionira, pionira, kadeta i juniora gdje su gledaoci u Gradskoj dvorani u Kaknju vidjeli odličnu košarku mladih košarkaša Kaknja i Kengura. Gosti iz Zenice su imali više u spjeha i došli su do pobjeda u tri utakmice, dok su domaćini ostvarili jedan trijumf.

Utakmica juniora je bila veoma zanimljiva gdje su košarkaši Kengura ostvarili pobjedu rezultatom 55:63. U pobjedničkoj ekipi su se najviše istakli Vildan Hodžić sa 21 i Amir Nakić sa 18 poena.

Najzanimljiviju utakmicu a ujedno i derbi čitavog kola su odigrale kadetske selekcije gdje su Kenguri ostvarili još jednu veoma važnu pobjedu u borbi za sami vrh slavivši rezultatom 76:87. Imran Porča sa 19, te Dean Birmančević i Harun Huseinspahić sa po 18 poena su bili naejfikasniji igrači u ovom susretu.

Pioniri Kengura su nastavili u pobjedničkom ritmu ostvarivši još jednu visoku pobjedu. Od samog početka su imali prednost koja se progresivno povećavla iz minute i minut. Krajnji rezultat je glasio 23:80. Najefikasniji igrači u pobjedničkom timu su bili Teo Cvitanović sa 30 i Valentin Vidović sa 15 poena. Kod domaćina je Drijenčić bio najefikasniji sa 8 poena.

Duel najmlađih selekcija predpionira je bio rezultatski najzanimljiviji gdje su se ekipe smjenjivale u vodstvu tokom čitavog toka susreta. Domaćini su ipak bili uspješniji i slavili rezultatom 29:25. Domaćina je do pobjede vodio Mandra sa 19 poena, dok je kod Kengura Danko Cvitanović bio najefikasniji sa 12 poena.

Osim košarkaša koji su gostovali u Kaknju najmlađe košarkašice Kengura pionirke su gostovale ekipi KK Nets i nastavile u pobjedničkom ritmu gdje su slavile svoju petu uzastopnu pobjedu rezultatom 17:49. Najefikasnije igračice kod ekipe Kengura su bile Amna Isaković sa 18, te Lamija Husejnović i Suana Bašić sa po 8 poena, dok je kod domaćina Selimović A. postigla 7 poena.
Rezultati :

Juniori : Kakanj – Kengur 55 : 63
Kadeti : Kakanj – Kengur 76 : 87
Pioniri : Kakanj – Kengur 23 : 80
Predpioniri : Kakanj – Kengur 29 : 25
Pionirke : Nets – Kengur 17 : 45

Jasmin Efendić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno