Košarka

KŽK Čelik: klupski kalendar i gostovanje

KŽK Čelik
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KŽK Čelik: klupski kalendar i gostovanje – KŽK Čelik: Gostovanje u Podgorici, predstavljen klupski kalendar. U Muzeju Grada Zenice danas je održana press konferencija povodom utakmice 9. kola Regionalne lige (MŽRKL), koju košarkašice Čelika igraju u Podgorici protiv ekipe Budućnosti Bemax, te promocija klupskog kalendara KŽK Čelik za 2016.godinu.

Prisutnim su se obratili košarkašica Aida Kalušić, trener KŽK Čelik Slobodan Kecman, te idejni tvorac kalendara Adnadin Jašarević, direktor Muzeja Grada Zenice. Moderator je bio Nedžad Glibo.

Aida Kalušić je istakla zadovoljstvo plasmanom u Ligu 6, što daje šanse Čeliku za plasman na završni turnir za prvaka Regionalne lige. O narednom protivniku u 9.kolu i meču u Podgorici kaže: „Što se tiče ekipe Budućnosti Bemax poznato je da je to ekipa koja je sastavljena od dobrih pojedinaca, koje možemo zaustaviti samo dobrom odbranom, a ukoliko zaustavimo Popović i Matović, koje su ujedno jedne od najboljih strijelaca lige, možemo doći do pobjede”- zaključila je Aida Kalušić.

I trener Slobodan Kecman naglašava da je plasmanom u Ligu 6 ispunjen cilj, ali ako se ukaže šansa i za nešto više, neće se zaustaviti, tj. nastup na završnom turniru. U vezi naredne utakmice trener Kecman je, pored ostalog, rekao: „U Podgoricu možemo ići rasterećeno, ali sigurno ne sa bijelom zastavom iako se radi o ekipi koja je u dvije godine na domaćem terenu doživjela samo jedan poraz, i to od ekipe Venecije. Pripremit ćemo se da zaustavimo njihove najbolje pojedince, da neutrališemo njihovu igru i da ubilježimo jedan dobar rezultat“-optimista je Kecman.

Utakmica ŽKK Budućnost Bemax – KŽK Čelik na rasporedu je u četvrtak, 17.decembra u 19 sati.

Na današnjem pressu predstavljen je i klupski kalendar za 2016. godinu čiji je idejni tvorac Adnadin Jašarević, direktor Muzeja grada Zenice. Istakao je veoma uspješan kolektiv kao što je KŽK Čelik i koji treba marketinški pratiti kao i sve uspješno.

„Kalendar predstavlja novu godinu koja donosi nove uspjehe, i cilj je da se naše „čelične” dame predstave u najboljem svjetlu. Planirali smo kalendar ponuditi svim zeničkim preduzećima i drugima koji mogu da, ovom prilikom, pomognu radu kluba. U narednom periodu planiramo još akcija, koje za cilj imaju promociju i pomoć klubu“ – zaključio je Jašarević.

E.Imamović za Zenicablog

Košarkašice KŽK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno