Nogomet

Uspjelo je: Zakazana Skupština NK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon više od godinu dana od prekinute sjednice Skupštine Nogometnog kluba Čelik, na kojoj je usvojena ostavka predsjednika Skupštine Mehmeda Rahmanovića i koja nikada nije nastavljena, v.d. predsjednika Skupštine Nihad Pašalić zakazao je za četvrtak, 26. marta, u 18 sati sjednicu Skupštine kluba.

Na sjednici će i predstavnik Neformalne grupe građana “Za Čelik”, koja je prije mjesec dana inicirala izmjene Statuta kluba, prezentovati prijedlog novog Statuta NK Čelik, kao i dio razvojnog plana za spašavanje kluba od nestanka putem temeljite reorganizacije.

– Njihov će predstavnik Tarik Ajanović biti uvršten u Radnu grupu za izradu programa mjera, koja bi trebala pripremiti izmjene Statuta. Naravno, ako u četvrtak bude kvoruma, jer za prvo zakazivanje sjednice potrebno je prisustvo 30 od 40 delegata. Drugi put dovoljna je natpolovična većina- 21, a, ako i tada ne bude kvoruma, treći puta se sjednica može održati i sa tri člana- kaže Pašalić.

Delegatima će biti prezentirano i finansijsko poslovanje u 2014. godini, izvještaj o radu Upravnog odbora i Stručnog štaba za 2013.-2014. godine, a na razmatranje i usvajanje će biti ponuđen i budžet za 2015. godinu.

Skupštine NK Čelik Zenica održati u četvrtak, 26. marta 2015. god. sa početkom u 18:00 h u trofejnoj sali stadiona “Bilino polje”.

Na istoj će, u okviru predložene tačke dnevnog reda, predstavnik NGG “Za Čelik” Skupštini kluba prezentovati prijedlog novog statuta NK Čelik Zenica te dijelove razvojnog plana kluba kao jedini vid spašavanja kluba od nestanka putem temeljite reorganizacije.

Također, očekujemo i očitovanje rukovodstva kluba o statusu reprograma poreskog duga shodno Zakonu o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima FBiH.

Zakazana sjednica Skupštine je direktan produkt zajedničkog nastojanja NGG “Za Čelik” i navijačke grupe “Robijaši 1988 Zenica” da se ista održi bez daljeg odgađanja u roku od 30 dana, što je bilo i traženo zajedničkim javnim pismom Skupštini kluba. Sjednici Skupštine, shodno članu 15., stavu 6. trenutnog Statuta NK Čelik Zenica u potpunosti imaju pravo prisustvovati predstavnici medija. Predloženi dnevni red za sjednicu Skupštine je sljedeći:

1. Izbor radnog predsjedništva i zapisničara,

2. Utvrđivanje kvoruma za održavanje sjednice (30 delegata),

3. Razmatranje i usvajanje zapisnika sa 6. sjednice,

4.  Imenovanje radne grupe za izradu zaključaka,

5. Razmatranje i usvajanje Završnog računa (finansijskog poslovanja) NK “Čelik” Zenica sa mišljenjem nezavisnog revizora za 2014. godinu  (Izvjestilac: v.d. direktor Adnan Nuhagić),

6. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu Upravnog odbora NK “Čelik” Zenica za period 2013.-2014. godina (Izvjestilac: predsjednik UO Senad Sarajlić),

7.  Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu stručnog tima-trenera za sve selekcije kluba za period 2013.-2014. godina (Izvjestilac: predsjednik UO, šef stručnog štaba ili treneri svih selekcija),

8. Razmatranje i usvajanje budžeta Kluba za 2015. godinu na prijedlog Upravnog odbora (Izvjestilac: predsjednik UO Senad Sarajlić),

9. Razmatranje inicijative NGG ” Za Čelik ” i drugih mjera za poboljšanje stanja u Klubu i imenovanje radne grupe za izradu programa mjera . (Izvjestilac: Tarik Ajanović, predstavnik NGG ” Za Čelik”) i

10. Razno.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno