Ostali sportovi

Uspjeh najmlađih gimnastičarki GK Winner u Banjoj Luci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Internacionalnom takmičenju u sportskoj gimnastici ,,Dani gimnastike” održanom, 6.11.2022. godine u Banjoj Luci, učestvovalo je 16 klubova iz: Banje Luke, Sarajeva, Zagreba, Splita, Doboja, Kostolca, Sinja, Vukovara, Slavonskog Broda, Šibenika, Tuzle, Laktaša i Zenice.

Među 250 takmičarki, učestvovale su 24 gimnastičarke Gimnastičkog kluba ,,Winner” iz Zenice. Zapaženi rezultati ostvareni su u kategoriji Mlađih kadetkinja, gdje je pojedinačno 3. mjesto i bronzanu medalju osvojila Nadja Softić. U kategoriji Mlađih juniorki 3. ekipno mjesto osvojile su Alma Osmanbegović, Jasmina Bajramović, Karmela Jakupanec, Aida Baručija, Tea Žepačkić, Merjem Sunulahpašić, Šejla Smajlović i Adna Kovačević.

Posebna zapažanja vrhunskih sudija su bila da su djevojčice izuzetno talentovane i predane onom što rade, te da je njihov jedini nedostatak gimnastička oprema koju klub nema. Njihove ocjene na spravama daju jasnu sliku našeg kluba. Njihovi rezultati na spravama koje mi imamo su izuzetno visoki, dok npr. dvovisinski razboj  ili parter sa elastičnom površinom, koji nemamo, pokazuju niske ocjene, zbog čega najčešće dođemo bez zlata. Napredak koji smo ostvarili kroz godinu vidi se po broju bodova koje su osvojile, te je ovo veliki uspjeh za nas trenere, djecu i, naravno, njihove roditelje koji su zaista najveća podrška.

GK Winner



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno