Ostali sportovi

Gostujuća pobjeda odbojkašica OK Čelik-R“, domaća pobjeda ŽOK „Željezara“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gostujuća pobjeda odbojkašica OK Čelik-R“, domaća pobjeda ŽOK „Željezara“- Proteklog vikenda, 05. i 06.11. 2022.godine, odigrano je peto kolo u odbojkaškim ligama FBiH.

Tri ženske zeničke odbojkaške ekipe igraju svoje utakmice u dvije lige. To su ekipe ŽOK „Željezara“, OK „Čelik-R“ (Superliga, grupa Jug) i OK „Block Out“ (Prva ženska federalna liga, grupa Sjever).

 U proteklom kolu sve tri zeničke ekipe su zabilježile vrijedne pobjede. ŽOK „Željezara“ je ostvarila domaću pobjedu protiv ŽOK „Kakanj“, dok je OK „Čelik-R“ zabilježio gostujuću pobjedu u Sarajevu protiv ŽOK „Alipašino Polje“. Treći zenički ligaš, OK „Block Out“, zabilježio je pobjedu u Tešnju nakon prekida zbog tehničkih problema.

Odbojkašice ŽOK „Željezare“ u Superligi, grupa Jug, u 5.kolu bile su domaćini ekipi ŽOK „Kakanj“ i zabilježile su pobjedu od 3:0. O tome smo objavili na linku: https://www.zenicablog.com/foto-u-punoj-dvorani-prve-gimnazije-zok-zeljezara-savladala-ok-kakanj/ .

Odbojkašice OK „Čelik-R“ u Superligi, grupa Jug, u 5. kolu su gostovale u Sarajevu kod ekipe ŽOK „Alipašino Polje“ i ostvarile su sigurnu pobjedu od 0:3. Ovo je druga uzastopna pobjeda OK „Čelik-R“.

Rezultat po setovima:

ŽOK “Alipašino Polje” Sarajevo-OK “Čelik-R” Zenica 0:3 (16:25, 21:25, 15:25) – 52:75;

Odbojkašice OK „Block Out“ u Prvoj ženskoj federalnoj ligi, grupa Sjever, u 5.kolu na gostovanju u Tešnju kod ekipe ŽOK „Tešanj“. U Biltenu OS FBiH je registrovano sljedeće:

ŽOK “Tešanj” Tešanj – OK “Blok OUT” Zenica 0:3 (0 : 25 , 0 : 25 , 0 : 25) – 0:75;

(PREKID ZBOG TEHNIČKIH PROBLEMA).

U 6. kolu raspored zeničkih ekipa je sljedeći.

OK “Čelik-R” Zenica – OK “Breza 1934” Breza

HŽOK “Smeč” Široki Brijeg – ŽOK “Željezara” Zenica

OK “Blok OUT” Zenica – ŽOK “Gračanica” Gračanica

E.Imamović

Foto iz klubova



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno