Info

Uskoro počinje izgradnja pješačke staze u Piljužićima, ministar Isak potpisao ugovor vrijedan 130.393,20 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u ZDK-u Arnel Isak, sa predstavnikom preduzeća „Hajdić“ d.o.o. Maglaj, potpisao je danas ugovor o izgradnju pješačke staze u naselju Piljužići, na području općine Tešanj.

Riječ je o ugovoru vrijednom 130.393,20 KM, zahvaljujući kojem će biti izgrađena pješačka staza uz regionalnu cestu R474 na dionici Tešanj – Jelah.

Rok za izvođenje radova je 60 dana od dana uvođenja u posao, pa bi tako građani vrlo skoro trebali dobiti novu pješačku stazu dužine oko 1.000 metara.

-Zadovoljstvo je kad jedan projekt dovedemo do ove faze gdje potpisujemo ugovor sa izvođačem radova i dolazimo na korak do izvođenja radova. Čim prije bude moguće, s obzirom na zakonske odredbe, uvest ćemo izvođača u radove i iskreno se nadam da će građani u Piljužićima čim je prije moguće dobiti novu pješačku stazu. Sigurnost građana, posebno djece, na svakom metru Zeničko-dobojskog kantona je naša najvažnija misija i ovakvi projekti sigurno doprinose poboljšanju sigurnosti u saobraćaju – kazao je ministar Isak komentirajući potpisivanje ovog ugovora.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno