Biznis

Uskoro javni poziv za prodaju zemljišta u Poslovnoj zoni Zenica 1

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uskoro javni poziv za prodaju zemljišta u Poslovnoj zoni Zenica 1 – Ovim putem želimo najaviti  da će se u narednih 7 dana objaviti Javni poziv za prodaju 6 parcela u Poslovnoj Zoni Zenica 1, namijenjenih za mala i srednja preduzeća iz proizvodne djelatnosti.

Gradsko vijeće Zenica, 30.novembra 2017.godine donijelo je Odluku o načinu i uslovima prodaje građevinskog zemljišta koje se nalazi u Poslovnoj zoni Zenica 1,putem licitacije.

Napominjemo: Odlukom Gradskog vijeća, 30.novembra 2017.godine upravljanje Poslovnom zonom Zenica 1, povjereno je Agenciji ZEDA.

Brojni privrednici iz grada Zeniceali i drugih sredina izrazili supotrebu za kupovinom zemljišta u Poslovnoj zoni Zenica 1, kako bi realizovali svoje investicione projekte, razvili svoje poslovanje ali i stvorili uslove za nova radna mjesta. Na incijativu Agencije ZEDA i privrednika iz Biznis inkubatora Zenica, Grad Zenica u saradnji s Agencijom ZEDA pokrenuo je procesparcelizacije zemljišta u dijelu Poslovne zone Zenica 1, kako bi se omogućilo malim i srednjim privrednim subjektima da putem Javnog natječaja – licitacije kupe neku od parcela u svrhu izgradnje proizvodnih kapaciteta i vlastitog objekata te nastavili razvijati svoje poslovanje.

Danas u Poslovnoj zoni Zenica 1 samostalno djeluje 36privrednih subjekata, a u prostorima Biznis inkubatora Zenica i TechnoParka Zenica, sastavnih dijelova Poslovne zone Zenica 1, djeluje još 35 start-up firmi sa 180-190 usposlenih.

Pod uslovima i na način regulisan Odlukom Vijeća, sprovest će se Javni konkurs-licitacija, javne prodaje građevinskog zemljišta za šest parcela u Poslovnoj zoni. Paralelno s ovim aktivnostima Gradska uprava je pokrenula i aktivnosti na daljnjoj izgradnji infrastrukture u Zoni, kako bi se svim budućim investitorima kreirali što povoljnji uslovi za realizaciju njihovih investcija i novo zapošljavanje.

Ubrzo nako prve faze parcelizacije, a uporedo sa stvaranjem preduslova – izgradnje infrastrukture (sobraćajnice, kanalizacije i instalicje pitke vode), očekuje se i druga faza parcelizacije zemljišta koja će biti sprovedena u 2018.godini.

Postupak licitacije nekretnina provest će Komisija za sprovođenje Javnog konkursa-licitacije za prodaju nekretnina u skladu s Pravilnikom o postupku javnog konkursa za raspolaganje nekretninama u vlasništvu FBiH, kantona, općina i gradova, imenovana od strane Gradskog vijeća.

Kupovinom ovih parcela i izgradnjom objekata očekuje se rast broja preduzeća, zaposlenih i povećanje prihoda što direktno vodi ka jačanju zeničke privrede odnosno lokalnog ekonomskog razvoja.

U nastavku pogledajte nekoliko fotografija čišćenja i pripreme zemljišta koje je urađeno u proteklih nekoliko dana.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno