Ljudi

Uručene zahvalnice tužiteljici Kantonalnog tužilaštva ZDK i inspektoru MUP-a ZDK za uspješno provedenu istragu i procesuiranje počinitelja krivičnih djela trgovine ljudima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 03.11.2023. godine u prostorijama Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona upriličena je posjeta predstavnika Ministarstva pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država – Stalnog pravnog savjetnika Franka J. Bradshera i Pravnog savjetnika Almira Smajlija, kojom prilikom ih je primila Glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Vesna Kaknjo, zajedno sa svojim zamjenicima Vesnom Bjelošević i Redžom Delićem i policijskim komesarom Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK Gazić Admirom.

Tom prilikom uručene su Zahvalnice tužiteljici Rasmi Baždalić  i  inspektoru MUP -a ZDK Baručija Adisu  za uloženi trud i istrajnost u uspješnom provođenju istrage i procesuiranju počinitelja krivičnih djela u predmetu trgovine ljudima u kojem su žrtve maloljetnici.

Zahvalnica je dodijeljena od strane Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država-Biro za borbu protiv međunarodne trgovine drogom i provedbu zakona, kao i Ministarstva pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država -Program za razvoj, pomoć i edukaciju tužilaštava u inostranstvu, čime se kroz praćenje i priznavanje konkretnih rezultata, podržavaju napori Bosne i Hercegovine da ispuni minimalne standarde za eliminiranje trgovine ljudima sukladno Zakonu o zašiti žrtava trgovine ljudima.

Kako je istaknuto i prilikom posjete, dodijeljene zahvalnice predstavljaju zasluženo priznanje  svakodnevnog posvećenog rada, truda i istrajnosti tužilaca i inspektora u Zeničko-dobojskom kantonu, te potvrdu dugogodišnje uspješne saradnje Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK u efikasnom procesuiranju počinilaca krivičnih djela.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno