Ljudi

Još jedna divna vijest iz Istanbula: Maleni Afan uspješno operisan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naš uspavani ljepotan Afan Šehić odmara nakon jučerašnje uspješne operacije ugradnje kohlearnih implantata u Istanbulu. Želimo mu brz oporavak i da što prije čujemo njegove prve riječi, objavili su iz Pomozi.ba danas.

Ranije je Zenicablog pratio akciju prikupljanja pomoći za ovog preslatkog dječaka.

Sredstva za liječenje 9-mjesečnog Afana Šehića u iznosu od 34.500 eura su prikupljena, krajem prošlog mjeseca.

Maleni Zeničanin Afan Šehić ima obostrano oštećenje sluha i bila mu je potrebna ugradnja kohlearnih implantata, koja je danas obavljena u Istanbulu.

Njegovi roditelji su već u prvom mjesecu njegovog života posumnjali da on ima problem sa sluhom, jer nije reagovao na bilo kakve zvučne podražaje.

Potom su uradili testove koji su pokazali da ima oštećenje sluha, a za BERA test su morali čekati da Afan napuni šest mjeseci.

Dok su čekali termin za spomenuti test, po preporuci neuropedijatra, uradili su ostale pretrage kako bi utvrdili da nema dodatnih oštećenja kod bebe.

Na svu sreću, ostali nalazi su bili uredni. PCR iz urina detektovao je citomegalovirus, za koji se sumnja da je prouzrokovao oštećenje sluha.

Nakon samo nekoliko dana, akcija koju je organizovala organizacija Pomozi.ba je završena uspješno i prikupljeno je 34.500 eura.

Roditelji su se od srca zahvalili svima koji su na bilo koji način pomogli.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno