Info

Uručene stipendije studentima iz Breze, Vareša i Olova, premijer Ganić i ministar Čolaković odali počast braniteljima Breze

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uručene stipendije studentima iz Breze, Vareša i Olova, premijer Ganić i ministar Čolaković odali počast braniteljima Breze – Premijer Mirza Ganić i ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković uručili su rješenja o dodjeli stipendija studentima sa područja Breze (99), Vareša (79) i Olova (97).

Stipendiju Ministarstva za boračka pitanja ZDK ove godine su dobili svi studenti koji su aplicirali putem javnog poziva, a koji su ispunili formalno-pravne uslove – ukupno 2.230 studenata iz 12 općina ZDK. Iznos stipendije je 800 KM za prvu, a 1.200 KM za ostale godine studija.

Premijer Ganić i ministar Čolaković naglasili su važnost ulaganja i brige za mlade ljude, a posebno prema onima koji su u proteklom ratu ostali bez svojih najbližih i čiji su roditelji dali svoj imetak i zdravlje za odbranu Bosne i Hercegovine.

Vlada će, prema riječima premijera ZDK, nastojati da dodijeli stipendije i svim studentima koji dostave formalno ispravne prijave na predstojeći konkurs Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

Premijer Ganić i ministar Čolaković prisustvovali su i programu na spomen obilježju na Plani kod Breze, a u sklopu obilježavanja 3. maja – Dana otpora Breza. Na obilježju koje je izgrađeno u spomen na prve stradale branioce Breze, Halida Ganića – Gane i Elvedina Musa-Ruhle, proučena je Fatiha i položeno cvijeće, te održan prigodan program uz čas historije.

Obraćajući se okupljenim građanima, učenicima, članovima boračke populacije te predstavnicima vlasti, premijer Ganić je istakao važnost obilježavanja ovog i sličnih datuma, kao i podsjećanja na ratna stradanja u cilju osvještavanja mlađih generacija koje ne smiju dopustiti da se nešto slično ponovo dogodi na prostorima BiH.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno