Kultura

Urnebesna komedija Željka Ninčića “Ero s ovog svijeta” 11. maja u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Urnebesna komedija Željka Ninčića “Ero s ovog svijeta” 11. maja u Zenici – Željko Ninčić jedan je od najpoznatijih regionalnih komičara, još od vremena legndarne Audicije, osamdesetih godina prošlog vijeka.

Starije generacije Ninčića pamte dobro kao Davora Stevanovića koji je kao kandidat za glumačku audiciju pripremio “sve što treba – monolog, recitaciju i jednu tužnu pjesmu o keruši i njezinih sedam malih kučića”, te Marinka Ćutuka koji je “ćetiri sata ćamio ćekajući”. Likovi su to iz legendarne “Audicije” nastale polovinom 80-ih godina, predstave koju je iznjedrila sarajevska Akademija scenskih umjetnosti, i to iz nastavnog zadatka “Skica za lik i imitaciju”, a pod mentorstvom profesora Bore Stjepanovića.

ŽeljkoNinčić za sebe kaže da je “Ero s ovog svijeta”, pa se tako i zove predstava s kojom gostuje u nekoliko bh gradova.

Željko Ninčić, autor predstave i glumac, garantuje dva sata urnebesnog smijeha i pozitivne energije uz neke stare likove, protkane duhom današnjeg doba, ali i “pridošlice” što se u najboljem mogućem svjetlu pokušavaju predstaviti profesoru na audiciji. Tokom ove monodrame Željka gledamo kako tumači nekoliko likova, koji izazivaju veliku količinu smijeha kod publike. Željko Ninčić, koautor prve i jedini autor kasnijih legendarnih „Audicija“, u svojoj najnovijoj komediji „Ero s ovoga svijeta“ utjelovljuje Marinka Ćutuka (Ero s ovoga svijeta) i Veselog (Primi me), dva legendarna lika iz „Audicije“.

– Sve su teme i likovi iz ovog našeg okruženja. Inspiracije je tu i previše. Zato predstava nikada nije ista. Danas je teško nasmijati ljude. I zato mi je posebno zadovoljstvo kada vidim i čujem smijeh publike. To je najljepše. Iako je predstava zapravo kritički raspoložena i prezentira stvarnost balansirajući između emocija, mi nikada, bez obzira na to gdje smo je izvodili, nismo imali neugodnosti» – kaže Željko Ninčić.

Komedija „Ero s ovog svijeta“ ima prepoznatljiv rukopis nekadašnje „Audicije“, stoga i ne čudi da je širom regiona interes za ovu monodramu izuzetno veliki.

Priliku da se dobro nasmiju imaće i gledatelji u Bosni i Hercegovini, za početak u tri bh grada. Željko Ninčić turneju započinje u Tuzli  9. maja u Bosanskom kulturnom centru, nakon čega će nastupiti u Vitezu i Zenici (Bosansko narodno pozorište Zenica – subota, 11. 05. 2019.godine u 20:00 sati).

Producent turneje je Agencija Zeus. Ulaznice po cijeni od 10 KM su u prodaji u Marketing službi zeničkog BNP – a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno