Kultura

Udruženje “Naš most” na umjetničkoj razmjeni u Rimu

Udruženje “Naš most” na umjetničkoj razmjeni u Rimu – Predsjednica zeničkog udruženja “Naš most” Zdena Šarić Pisker ovog vikenda odlazi u Rim, gdje će do kraja maja održati ciklus radionica enkaustike i njene praktične primjene u recikliranju starih odjevnih predmeta.

Enkaustika je stara, zaboravljena tehnika slikanja voskom i predmetom koji je izvor toplote.

Korištenje voštanih bojica i kućne pegle kao slikarskog pribora osavremenjeni je pristup ovoj tehnici koja u svijetu ima sve više poklonika.

Šarić Pisker i udruženje “Naš most” kroz umjetničke radionice i likovne kolonije ovu neobičnu tehniku “slikanja peglom” nastoje popularizirati u Bosni i Hercegovini i zemljama regiona.

U saradnji sa talijanskim udruženjem Vegan Quo Vadis? Roma, čari enkaustike će biti predstavljene i talijanskoj publici, s posebnim fokusom na oslikavanju stare odjeće i njene ponovne upotrebe.

Udruženje “Naš most” Zenica promoviše umjetnost kao sredstvo za društveno uključivanje ranjivih grupa, pogotovo osoba treće životne dobi. Udruženje Vegan Quo Vadis?

Roma radi na razvijanju kulturnih i društveno korisnih programa usmjerenih na zaštitu okoline, ljudskih prava i dobrobiti životinja.

Facebook stranica udruženja Naš most: https://www.facebook.com/nasmostzenica/
Facebook stranica udruženja Vegan Quo Vadis? Roma: https://www.facebook.com/veganquovadis/

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem