Nogomet

Upućen dopis UEFA-i za odgađanje utakmice baraža sa Sjevernom Irskom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Upućen dopis UEFA-i za odgađanje utakmice baraža sa Sjevernom Irskom – Rukovodstvo NS/FS BiH je danas zvanično uputio dopis UEFA-i u kojem traži da se odgodi utakmica baraža za plasman na EURO 2020, između selekcija BiH i Sjeverne Irske, koja prema kalendaru takmičenja treba da se igra 26. marta u Zenici.

U dopisu je, između ostalog navedeno, da situacija sa širenjem korona virusa u našoj zemlji ima tendenciju da postane mnogo ozbiljnija, te da su relevantne institucije na državnom nivou već poduzele odgovarajuće mjere. Te mjere obuhvataju zabranu javnih okupljanja, održavanje sportskih događaja, kao i zabranu ulaska u zemlju za građane Italije, Njemačke, Francuske, Španije, Irana, Koreje i Kine.

NS/FS BiH dalje obavještava UEFA-u da svi državljani BiH koji dolaze iz navedenih područja, moraju biti u obaveznom 14-dnevnom karantinu, kao i u samoizolaciji ako dolaze iz drugih područja u kojima se pojavio COVID19. To znači da većina naših igrača ne bi mogla igrati utakmicu play-offa, te NS/FS BiH moli da se još jednom razmotre svi rizici koji bi nastali u slučaju odigravanja ovog susreta.

U dopisu se na kraju naglašava da je Savez u stalnom kontaktu sa odgovarajućim državnim institucijama, te da su sve aktivnosti NS/FS BiH u skladu sa preporukama i odlukama ovih institucija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno