Rukomet

Upravni odbor RK Čelik odlučio da naredne sedmice počnu pripreme

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Upravni odbor RK Čelik odlučio da naredne sedmice počnu pripreme – Na sjednici Upravnog odbora rukometnog kluba Čelik, nakon tromjesečnog zatišja zbog pandemije koronavirusa, odlučeno je da naredne sedmice započnu pripreme za novo prvenstvo u rukometu, iako se, zbog nerada Rukometnog saveza, ne zna ni kada ni u kojoj ligi će se RK Čelik nastaviti takmičiti.

Prestanite se svađati ili se povucite!
– Zbog lošeg rada i svađe u Upravnom odbora Rukometnog saveza BiH još uvijek se ne zna šta će biti sa Premijer ligom BiH, pa čak ni sa Prvom ligom Federacije BiH, jer se sjednica Upravnog odbora stalno odlaže, traju prepucavanja i svađe između aktera u tom organu, a rukomet trpi, – rekao je nakon sjednice Upravnog odbora RK Čelik predsjednik ovog Kluba Pane Škrbić i dodaje:

”Naša poruka članovima najodgovorenijeg rukometnog tijela u državi je: Slobodane Zadro i Marinko Umićeviću, ne možete u nedogled odgađati zakazane sjednice Saveza! Prestanite sa svađama, održite sjednicu i hitno nađite pravedna rješenja za rukometne probleme! Od vas to očekuju rukometni klubovi naše države! Ili se jednostavno povucite, podnesite ostavke! A možda je krajnje vrijeme da u rukometu, po ugledu na fudbal od prije nekoliko godina, imenujemo svog Ivicu Osima i formiramo Krizni štab za spas rukometa, koji će promptno uvesti red i rad u rukometni sport”.

Nastavak prvenstva u Ligi FBiH
U Saopštenju sa sjednice Uprave RK Čelik se dalje kaže da se ne može više tolerisati, zbog unutrašnjeg neslaganja u Upravnom odboru saveza, činjenica da se ne zna da li se prvenstvo nastavlja ili prekida, ko će biti član koje lige i slično.

Konkretno, u slučaju RK Čelik, predložili smo, recimo, da nema razloga za prestanak takmičenja u Prvoj ligi Federacije BiH, jer su odigrana samo dva kola, a preostalih 8 kola se ”lagano” mogu odigrati od 1. do 30. juna ove godine, po sistemu igranja srijeda – subota; da se na terenu, a ne za zelenim stolom utvrdi ko je prvak Lige i ko će se plasirati u Premijer ligu BiH. I u Premijer ligi se mogu naći rješenja. Traži se da Savez poštuje svoje vlastite ranije odluke: oko formiranja Jedinstvene BiH i Jedinstvene Federalne lige.

– Svi članovi Upravnog odbora i federalnog i državnog rukometnog saveza su dobili naše prijedloge u pisanoj formi, veliki broj članova tih organa su nam rekli da su naši prijedlozi vrlo prihvatljivi i realni – rečeno je na sjednici Upravnog odbora RK Čelik. Medjutim, što vrijeme više prolazi, sve su manje šanse da se naši prijedlozi implementiraju. Čeka se da prođe 1. jun kako bi zaključke o nastavku igranja rukometa u Prvoj ligi FBiH i drugim sve teže mogli biti ostvareni.

Svi igrači ostaju na okupu
– Čelikova uprava je, uzimajući u obzir opšte stanje u rukometu, odlučila da se više ne čekaju odluke Saveza, te da prva ekipa i svi ostali pogoni RK Čelik nakon pandemije korona virusa započnu sa radom. Počeće se sa pripremama prvog tima naredne sedmice, sa testiranjem fizičkih i drugih spremnosti igrača a zatim postepenim, rjeđim pa zatim češćim i češćim treninzima, tempirajući pripreme zavisno od toga kada će započeti naredno prvenstvo u rukometnim ligama – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik.

Za vrijeme trajanja posebnih mjera povodom koronavirusa, Čelik je bio u stalnom kontaktu sa igračima. Kad je riječ o igračkom kadru, prema informacijama iz prve ruke, svi igrači RK Čelik će i za naredno prvenstvo ostati vjerni svom klubu, kako bi se obezbijedio pohod na nove uspjehe i rukometnu Evropu.

– Šteta je što je ovo sve ovako završilo (ako je završilo) u rukometu. Početkom ove godine odradili smo odlične kolektivne pripreme u Ajdinovićima, napravili odličan, jak i složan tim, novu igru Čelika i šteta je što prvenstvo nije normalno privedeno kraju na terenu, jer smo najbolja ekipa u Ligi i mi bi sigurno bili prvaci – kaže najmlađi rukometni kapiten i jedan od najboljih igrača RK Čelik, Faris Mrako. – Pošto ostajemo svi na okupu za dalja takmičenja, znači da idemo na novi juriš ka rukometnoj Evropi – kaže Mrako.

Međunarodni turnir i ostale odluke
– Pripreme za naredno prvenstvo započećemo testiranjem igrača: da vidimo fizičku i ostalu spremnost igrača, kako bi na osnovu takve dijagnoze utvrdili tok i dinamiku treniranja – kaže trener RK Čelik Seldin Rizvanović. ”Dinamika priprema zavisiće od termina početaka nove prvenstvene sezone. Postepeno ćemo ”dizati temperaturu” i nivo treninga, da bismo na početku prvenstvene sezone napravili top formu – kaže Rizvanović.

Na sjednici Čelikove uprave razgovarano je i ostalim aktivnostima Kluba. Odlučeno je da Škola rukometa Čelika u kojoj se u prvoj grupi nalazi pedesetak polaznika, nastavi 2. juna, a ponovo je potvrđeno i da Klub ostaje pri odluci o obilježavanju 70 godina postojanja rukometa i organizaciji jednog od najvećih međunarodnih rukometnih turnira u BiH (Turnir Ziam Kobilica). Turnir će biti održan od 29. do 31. avgusta u Areni Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno