Rukomet

Čelikova škola rukometa nastavila sa radom

Čelikova škola rukometa nastavila sa radom – Omladinske selekcije Rukometnog kluba Čelik, nakon gotovo tri mjeseca pauze koju je prouzrokovala pandemija koronavirusa, nastavila je sa radom.

Prvi trening, sa 35 mladih rukometaša, podijeljenih u dvije grupe (selekcija 2008. godine i mlađi, te godišta 2006. i 2007.) okupili su se na terenima Kamberovića polja.

– Djeca su presretna što su se ponovo okupila radi nastavka treniranja i takmičenja. Prve trenige držimo na terenima Kamberovića polja kako bi se, zbog duže pauze koju su imali, djeca najprije fizički pripremila za zahtjevnije rukometne treninge. Nakon nekoliko treninga na otvorenom, prećićemo na treninge u dvorani – kaže rukovodilac Škole rukometa RK Čelika Sanel Hasanović.

Prvi trening sa polaznicima škole nakon pandemije, foto: Sanel Hasanović

Inače, omladinske selekcije Rukometnog kluba vode Sanel Hasanović, Adnan Begagić i Slaven Šijaković. Čelikova škola rukometa je besplatna.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem