Info

Upravi policije MUP-a ZDK zvanično uručena donirana oprema

Upravi policije MUP-a ZDK zvanično uručena donirana oprema – Danas, 14.11.2019. godine, u zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, upriličena je zvanična predaja i prezentacija opreme koja je Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona donirana od strane Vlade Sjedinjenih Američkih Država, u okviru Programa ICITAP. Vrijednost ove donacije je oko 60.000,00 KM.

Radi se o specijalnoj opremi koja po svojim karakteristikama i kvaliteti prati savremene standarde kada je u pitanju opremanje odsjeka i službi za kriminalističko tehnički rad i koja će značajno doprinjeti boljem i efikasnijem prikupljanju i obradi tragova i dokaza pronađenih na licu mjestu izvršenja krivičnog djela, prilikom vršenja uviđajnih i drugih radnji.

Ovom prilikom, doniranu opremu je i zvanično komesaru Šutu uručio direktor Programa ICITAP u Bosni i Herecegovini William Kuehl. U svom obraćanju gospodin Kuehl je istakao zadovoljstvo činjenicom da će donirana oprema biti korištena u popravljanju i unapređenju javne sigurnosti, jer je, kako je pojasnio, od velike važnosti za sprovođenje kvalitetne policijske istrage upravo posjedovanje adekvatne opreme. Takođe je naglasio da u ime Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, kao i u ime organizacija INL i ICITAP, izražava veliko zadovoljstvo što postoje policijske agencije u Bosni i Herecegovini koje razmišljaju i djeluju progresivno i proaktivno, a jedna od njih je i Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, te da su opredjeljeni da sa tako progresivnim i dobrim partnerom u narednom periodu razvijaju još bolju saradnju i sprovode značajne projekte.

Nakon što je pozdravio uvažene goste i prisutne kolege, komesar Šut se u svom obraćanju osvrnuo na značaj donirane opreme, u kontekstu poboljšanja opremljenosti službenika koji rade na poslovima kriminalističke tehnike, kao i uloge ICITAP-a, koji kroz programe pomoći Vlade Sjedinjenih Američkih Država kontinuirano i bezrezervno ulaže napore na povećanju policijskih kapaciteta i podizanju standarda, kada je u pitanju obučenost i opremljenost policije u Bosni i Hercegovini. Kako je naglasio komesar Šut, radi se o podršci čiji je značaj nemjerljiv i bez koje policija u Zeničko-dobojskom kantonu sigurno ne bi bila na nivou na kojem se nalazi, kada su opremljenost i obučenost u pitanju. Kako je u završnici izlaganja konstatovao komesar Šut, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je ozbiljna i odgovorna policijska agencija koja ulaže značajne napore u cilju postizanja dobrih rezultata, te  je otvorena za sve vidove saradnje i sprovođenja zajedničkih projekata, koji u osnovi imaju za cilj jačanje, edukaciju i profesionalizaciju policijskih struktura u Zeničko-dobojskom kantonu.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem