Sudske klupe

Uprava MUP-a ZDK sankcionisao 109 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Vožnja pod dejstvom alkohola
Vožnja pod dejstvom alkohola

Uprava MUP-a ZDK sankcionisala 109 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola – Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u vremenskom periodu od 15.08. do 18.08.2019. godine, realizovali akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona, kojom prilikom je poseban akcenat stavljen na kontrolu alkoholiziranosti vozača.

Aktivnosti policijskih službenika u navedenoj akciji su bile usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod dejstvom alkohola, shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je ukupno 1589 vozača i vozila u saobraćaju, kojom prilikom je kod 108 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, dok je 1 vozač odbio alkotestiranje. Za počinjene prekršaje vožnjom pod dejstvom alkohola vozačima je izdato 109 prekršajnih naloga.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona upozorava sve vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, kao i druge učesnike u saobraćaju. Posebno naglašavamo da će se i u narednom periodu provoditi slične akcije u kojim će slučajevi vožnje pod dejstvom alkohola biti odmah zadokumentovani a nesavjesni vozači sankcionisani.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDK

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem