Nogomet

Upozorenje: ko u BiH kupuje igrače za žvake

Aldin Džidić
Aldin Džidić
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Upozorenje: ko u BiH kupuje igrače za žvake- Osnivanje Sindikata profesionalnih fudbalera Bosne i Hercegovine objedinit će sve igrače iz naše zemlje i bit će svojevrsna zaštita svim mladim igračima u našoj zemlji.

Osnovni zadatak bit će borba protiv menadžera-mešetara, poručio je Aldin Džidić, fudbaler sa bogatom inostranom karijerom, koji je izabran za potpredsjednika Sindikata.

FIFPro sindikat

– Fudbal je biznis. Vrte se ogromne količine novca i svi gledaju da se od toga okoriste. Nije problem ako oni rade u skladu sa propisima FIFA-e i UEFA-e. Međutim, stat ćemo u kraj onima koji zloupotrebljavaju funkciju menadžera. Onima koji bi da igrača kupe za žvaku, a kada se prodaju uzeli bi mu sve. Ovo je ozbiljan projekat, koji ne može zaživjeti preko noći, ali vjerujem da ćemo se na kraju izboriti da uspije – poručio je Džidić.

Proteklog vikenda održana je osnivačka Skupština Sindikata, a kako bi on zaživio mora se izvršiti registracija na državnom nivou.

– Napravili smo dobru ekipu, od fudbalera iz cijele BiH. Čekamo registraciju kako bismo krenuli u realizaciju naših planova i ideja. Prvi zadatak nam je da se priključimo FIFPro sindikatu, te da se udružimo sa sindikatima iz regiona. Razgovarali smo sa kolegama iz Hrvatske, Srbije, Slovenije…, pomoć su nam obećali i moji prijatelji iz Kazahstana i Rusije. Svjesni smo da su ljudi skeptični, ali jednostavno, mešetarima se mora stati u kraj. U cijeloj priči na dobitku će biti i klubovi – tvrdi Džidić, dodavši:

– Želimo da se poštuju ugovori svih fudbalera, te da se na taj načim približimo klubovima u regionu, jer smo od onih u Evropi daleko zaostali.

Akcije i planovi

Džidić je najavio neke od akcija koje planiraju sprovesti u budućnosti.

– Imamo u planu na kraju svake sezone birati najbolje pojedince i ekipe. Usto, organizovat ćemo seminare na kojima ćemo mlade fudbalere upozoravati na potpisivanje ugovora koji bi im mogli štetiti. Također, naš sekretar Kanita Pojskić-Čutura bit će dostupna 24 sata dnevno, a kako je ona pravnica, od nje će moći dobiti savjet kada su u nedoumici oko ugovora – naglasio je Džidić.

(S.Šišić/Faktor.ba)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno