Info

Upozorenje bh. građanima: Oprez prilikom zapošljavanja u Slovačkoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Upozorenje bh. građanima: Oprez prilikom zapošljavanja u Slovačkoj – Agencije za rad i zapošljavanje BiH obavještava građane Bosne i Hercegovine da smo putem Ministarstva vanjskih poslova BiH informirani o prevarama prilikom zapošljavanja naših građana koji su otišli na rad u Slovačku Republiku.

“Na osnovu dobivenih informacija upozoravam naše građane da sa posebnim oprezom pristupaju oglasima za zapošljavanje u Slovačkoj Republici zbog velikog broja prevara koje su se dogodile, a o čemu su prevareni građani informirali Ambasadu Bosne i Hercegovine u Pragu, koja nerezidentno pokriva Slovačku Republiku”, saopštio je Muamer Bandić, direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Direktor Bandić podsjeća “da prilikom posredovanja u zapošljavanju novčana naknada za usluge posredovanja ne smije biti tražena od osoba koje se zapošljavaju, zatim da kandidat od poslodavca mora dobiti ugovor o radu i radnu dozvole, te radnu vizu koja mu omogućava boravak u navedenoj državi. Bez ovih dokumenata nije moguće zasnovati radni odnos u inostranstvu, te savjetujem da se bez pribavljenih navedenih dokumenata ne odlazi na rad u inostranstvo jer se najvjerojatnije radi o prevari.”

Agencija za rad i zapošljavanje BiH skreće pažnju da Bosna i Hercegovina sa ovom državom nema potpisan sporazum o zapošljavanju te da se zapošljavanje ne odvija putem Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

“Savjetujemo građane koji žele otići na rad u inostranstvo da se za informacije obrate Agenciji za rad i zapošljavanje BiH kako bi dobili pouzdane informacije o mogućnostima i načinima zapošljavanja u inostranstvu,” poručili su iz ove Agencije.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno