Biznis

Upoznajte: REaktiv cekeri

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru obuke za stručne saradnike/ce koju je organizirao Institut za razvoj mladih KULT, održano je takmičenje gdje su birani najbolji biznis planovi, a Omladinsko udruženje REaktiv ubjedljivo je osvojilo prvo mjesto. Naime, od marta tekuće godine krenuli su sa proizvodnjom i prodajom cekera od prirodnih materijala sa štampom, kako bi osigurali samoodrživost organizacije. Samoodrživost nije njihov jedini cilj, jer kako kažu kroz ovaj projekat žele da promovišu društveno omladinsko poduzetništvo i podignu ekološku osvještenost građana i građanki prvo u svom gradu, a onda i šire.
Iako rade na ovom projektu tek nepuna tri mjeseca, već se može reći da su zainteresovali javnost i širu masu, a to potvrđuju količine narudžbi koje primaju svaki dan. Cekere izrađuju članovi i članice udruženja, te se svakom cekeru posvećuje maksimalna pažnja, kako bi svi bili zadovoljni svojom narudžbom.
„Zahvaljujući dobroj prijateljskoj saradnji sa velikim brojem nevladinih organizacija sa područja BiH i njih smo prepoznali kao potencijalne kupce, te smo dobili pozitivan feedback od svih njih. Sto se tiče komentara okoline, dosta teško je generalizovati i reći komentari su pozitivni ili nisu pozitivni. Ono što nas raduje je činjenica da je veći broj komentara pozitivan, te da smo naišli na podršku prijatelja, poznanika, partnera i lokalne samouprave.“, kaže Merim Stupar, član Upravnog odbora udruženja, i učesnik pomenute obuke.
Trenutno su u ponudi šest boja cekera, a to su: crvena, crna, žuta, zelena, ljubičasta i bež, dok se štampa na cekere radi u dvije boje, crna i bijela.
„Ovo je projekat koji zaista ima mnogo pozitivnih strana. Jedna od osnovnih je utjecati na svijest ljudi i graditi ekološki savjesno društvo, koje će izbaciti iz upotrebe plastične vrećice i opredijeliti se za korištenje višekratnih cekera. S druge strane ovim projektom želimo animirati i druge mlade ljude da razmišljaju o tome kako da sami sebi kreiraju posao, kako bi u budućnosti upravo oni postali poslodavci.“, dodaje Aldin Alić, predsjednik Omladinskog udruženja REaktiv iz Zenice.
Ako želite podržati ovu jako pozitivnu priču, zainteresovani ste za kupovinu cekera, i tako direktno ostvarite učešće u očuvanju vašeg okoliša, za više informacije možete posjetiti FB stranicu www.fb.com/REcekeri , stranicu udruženja www.reaktiv.ba , ili kontaktirati brojeve telefona: 062/115-966, 061/ 913 229.
Cijeli projekat je podržan od strane Instituta za razvoj mladih KULT, prvo kroz osposobljavanje mladih za stručne saradnike/ce za rad sa mladima, a kasnije i kroz finansijsku podršku za pokretanje omladinskog društvenog poduzeća.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno