Zenica

Upoznajmo planinu Lisac u četiri godišnja doba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Upoznajmo planinu Lisac u četiri godišnja doba – Planinarsko društvo “Tajan-Lisac” Zenica – Izvještaj sa Devete društvene tradicionalne manifestacije
„Upoznajmo planinu Lisac u četiri godišnja doba“ 2019.god.
Tradicionalna planinarska manifestacija „Upoznajmo planinu Lisac u četiri godišnja doba“, je društveni projekat koji ima cilj da građani i planinari Zenice upoznaju planinu Lisac sa sve četiri strane svijeta, te da uživaju u prirodnim ljepotama planine Lisac, u sva četiri godišnja doba: zima, proljeće, ljeto i jesen. Zato građani, a i planinari, imaju priliku da upoznaju okolna naseljena mjesta, jer planinarski pohodi polaze iz različitih mjesta: Gradišće, Vrselje, Jastrebac i Bukovica.Učesnici koji su ispoštovali i učestvovali u sva četiri planinarska pohoda su dobili nagradu „Tajanovo srce“.Za ovu sezonu dodijeljeno je ukupno 19 nagrada za seniore i 9 za najmlađe učesnike.Počasnu nagradu TAJANOVO SRCE je dobila Gđa Ana, supruga pokojnog Nikole Opačak kojem je posvećen Jesenji planinarski pohod. Inače pok. Nikola Opačak je bio dugogodišnji član društva, a u tri zaredom mandata je bio predsjednik Društva, a i počasni predsjednik Društva. Za svoj volonterski rad u planinarstvu dobitnik je svih planinarskih priznanja kako od Društva tako i od PSFBiH.
Pokojni Nikola je prvi i jedini je zenički planinar koji je dobio najveće planinarsko priznanje od PSFBiH „Plaketu za životno djelo“.Ovogodišnjim pohodima odazvalo se preko 228 učesnika, a ovaj jesenji je bio najbrojniji. Evidentirano je 178 učesnika sa predstavnicima planinarskih društava:PD Smajlovac Maglaj, Odred izviđača Nemila, PD Željezara, Čolan, Tvrtkovac, Vedro, PD Tajan Zavidovići, građani Zenice koja je većina bila po prvi put u obilasku planine Lisac, te članovi našeg Društva, Sekcije ArcelorMittal Zenica i Sekcije D. Gračanica Plane PD Željezara Zenica.Memoraijalnim jesenjim planinarskim pohodom „Nikola Opačak“ 2019. je uspješno i završena Deveta društvena tradicionalna manifestacija „Upoznajmo planinu Lisac u četiri godišnja doba“.
Ovogodišnje društvene manifestacije su dio programa obilježavanja 70 godina postojanja Društva i planinarstva u Zenici.
Saopćenje za javnost Upravni odbor


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno