Zenica

UNZE: Upotreba informacijskih i komunikacijskih tehnologija kao podrška podučavanju i učenju jezika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Katedra za jezike i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici, u saradnji sa Evropskim centrom za savremene jezike, koji djeluje pri Vijeću Evrope, organiziraju međunarodnu radionicu pod nazivom „Upotreba informacijskih i komunikacijskih tehnologija kao podrška podučavanju i učenju jezikā“, koja će se održati 17. i 18. januara 2019. godine.

U radu ovog naučnog skupa sudjelovati će nekoliko eksperata Evropskog centra za moderne jezike iz Velike Britanije, te profesori, asistenti i studenti master studija sa četiri jezička odsjeka Filozofskog fakulteta Univerziteta Zenica, za engleski jezik i književnost, za njemački jezik i književnost, za bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnost, i odsjeka za turski jezik i književnost.

“Cilj ove radionice je steći praktično znanje iz upotrebe informacijskih i komunikacijskih tehnologija u učenju i podučavanju jezikā  unutar i izvan učionice, te to znanje primjenjivati u nastavi. Na radionici će se prezentirati rad Evropskog centra za moderne jezike, formiranog pri Vijeći Evrope, razgovarati o prednostima i potrebama korištenja informacijskih i komunikacijskih tehnologija u nastavi stranih jezika, te praktično primjenjivati najsavremenije aplikacije koje se koriste u podučavanju jezika”, kazala je u najavi skupa doc. dr. Edina Rizvić-Eminović, šef Odsjeka za engleski jezik i književnost.

Prva međunarodna radionicu pod nazivom „Upotreba informacijskih i komunikacijskih tehnologija kao podrška podučavanju i učenju jezikā“ realizirati će se 17. i 18. januara u zgradi Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici.(enb, Zeda)Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno