Politika

Unutarstranački izbori u SDA Zenica

Tokom proteklog vikenda u gradskoj organizaciji SDA Zenica održani su redovni izbori na nivou mjesnih ogranaka. Izbori su provedeni javno i transparantno. Polazeći od suštine naše stranke, što je sadržano i u njenom nazivu, osnovni princip ovih izbora je demokratija i pravo svakog člana da bira i bude biran, u skladu sa Pravilima izbornog postupka i Statuom stranke.
Kroz proces kandidovanja, tokom protekle dvije sedmice, u kojem je mogao učestvovati svaki član SDA, predloženo je za predsjednika SDA Zenica 11, za člana gradskog Izvršnog odbora 90, za predsjednike mjesnih odbora 135, a za članove mjesnih odbora 706 članova SDA.
Glasanje je bilo tajno, na pripremljenim glasačkim listićima i prema spisku članova u mjesnom ogranku. Na svakom “biračkom mjestu radila je tročlana izborna komisija i tročlani birački odbor.
Odziv na ove izbore za mjesne ogranke je bio iznad očekivanja. Svoju volju da izabere rukovodstvo u mjesnim odborima je izrazilo preko 5000 članova SDA.
Više od jedne trećine mjesnih odbora je dobilo novo rukovodstvo, dok je dvije trećine predsjednika mjesnih odbora ponovo dobilo povjerenje svoje baze.
Tokom ove sedmice bit će održana gradska izborna skupština SDA Zenica na kojoj će se izabrati predsjednik i članovi Izvršnog odbora gradske organizacije SDA Zenica.
Ovim smo pokazali da je SDA ozbiljna stranka sa brojnim, aktivnim članstvom, organiziranom infrastrukturom i da se drži principa otvorenosti, transparentnosti i demokratičnosti.

Izborna komisija gradske organizacije SDA Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi