Politika

Plaće direktora tri umjesto šest prosjeka ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević je odgovarajući na zastupničko pitanje na sjednici Skupštine Kantona, istakao da će Vlada ostati na stanovištvu o ukidanju savjetničkih pozicija. Galijašević je to obrazložio time da u njegovom kabinetu nema nijednog savjetnika, a da će tako i ostati, jer “zaposlenici u Kantonu moraju imati znanja da izvršavaju svoje radne zadatke i obaveze”. Istovremeno je napomenuo da je Vlada Zeničko-dobojskog kantona odlučna da provodi program mjera štednje za ovu godinu, koje u jednom dijelu uključuju znatno smanjenje plaća svih direktora kantonalnih javnih preduzeća i ustanova.

Plaće kantonalnih direktora ubuduće bi trebalo da se gotovo prepolove i da umanjenje bude sa dosadašnjih šest na tri prosječne kantonalne plaće. Za ovo smanjenje, ali prije svega usklađivanje direktorskih plaća, nadležni su upravni odbori kantonalnih javnih preduzeća i ustanova, i sada je sva odgovornost na njima. O tome šta je do sada urađeno na provođenju programa mjera štednje za ovu godinu, nadležni upravni odbori trebaju poslati izvještaje do kraja sedmice. Nakon toga će izvještaji upravnih odbora biti tema sjednice Vlade Zeničko-dobojkog kantona, koja će se očitovati o radu tijela koja trebaju da upravljaju javnim preduzećima i ustanovama kantonalnog nivoa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno