Politika

UNM Zenica – Saopštenje za javnost povodom izjava iznesenih na sjednici Gradskog vijeća

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

UNM Zenica – Saopštenje za javnost povodom izjava iznesenih na sjednici Gradskog vijeća  – Ovim putem osjećam potrebu da se javnosti obratim kao Predsjednik Udruženja nacionalnih manjina iz Zenice, a povodom niza netačnih informacija koje je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća iznjeo moj stranački kolega Almir Babajić.

Vijećnik Almir Babajić iznio je namjerno ili ne namjerno, niz netačnih informacija vezanih za rad Udruženja nacionalnih manjina iz Zenice, koje se mogu smatrati klevetom. Prije svega, iznio je tvrdnju da je Asim Musić uposlio ljude u Udruženju, što nije istina, jer Udruženja nema ni jednog radnika. Naime, rukovodstvo Udruženja čine tri člana, predsjednik, zamjenik i sekretar, od kojih ni jedan nije uposlen. Drugo, iznio je tvrdnju da Udruženje ima uposlenog pravnika, što je apsolutna laž. Udruženje nacionalnih manjina iz Zenice nema sredstva da zaposli pravnika, a istog pravnika na potpuno volonterskoj osnovi ponekad nazovemo da nam dadne pravni savjet ili da u naše ime nastupi ispred medija i isti ni na koji drugi način nije povezan sa Udruženjem. Na ovaj način niste nanijeli štetu samo Udruženju, nego i momku koji duži vremenski period mimo Udruženja  pomaže Romima, i koji je Romima, a i nama kao Udruženju, pomogao više nego i jedan Rom do sada u Zenici, a što će potvrditi svi stanovnici Romske nacionalnosti iz Banloza, Brista i Kanala.

Također, ovoga vijećnika molimo da nam javno dostavi ugovore o radu ili djelu, ako Udruženje ima uposlenih lica. Također, iznio je lažne činjenice o uticaju nekih stranaka na nas, pa ovim putem mogu saopštiti da sam ja jedini član Udruženja koji je ujedno i član stranke i to SDP-a. Također, prije nekoliko dan lično sam glasao na unutarstranačkim izborima.  Meni je lično kao članu SDP-a žalosno vijdjeti moga stranačkog kolegu kako u jednom momentu molećivim pogledom traži odobrenje od Gradonačelnika da nastavi iznositi ove neistine, a nakon Gradonačelnikovog odobrenja klimanjem glave isto i nastavlja. Stoga, ukoliko ima stranačkog uticaja na Udruženje, ima ga samo od strane SDP-a jer sam član istog bio do današnjeg dana, nakon kojeg ću javno pocijepati svoju člansku iskaznicu, jer moj stranački kolega ovakvim ponašanjem podržava provođenje iživljavanja nad Romima u ovome gradu, a kojeg sam i ja žrtva ovih dana. Isti vijećnik je donio niz pogrešnih zaključaka o nama kao Udruženju, da nikada nije obavio razgovor sa mnom, kao članom iste stranke ili kao predstavnikom Udruženja. Zaključci se ne mogu donositi saslušanjem jedne strane!

Ovim putem javno zahtjevam izivnjenje i demant, i Udruženju i momku kojeg je prozvao, inače ću JA lično tražiti da sve to dokaže na sudu, jer ću ga kao predstavnik Udruženja tužiti za klevetu!

Ovim putem javno se izivnjavam svim članovima Udruženja nacionalnih manjina iz Zenice jer nisam istupio iz SDP-a kada sam preuzeo dužnost Predsjednika Udruženja, pa nam se sada spočitava stranački uticaj na Udruženje!

Smrt fašizmu i sloboda govora Romima!

Refik Crnović,

Predsjednik Udruženja nacionalnih manjina iz Zenice



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno