Zenica

Univerzitet u Zenici uspješno prošao proces akreditacije!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) izdalo je Rješenje o akreditaciji visokoškolske ustanove Univerzitet u Zenici, čime je i zvanično okončan proces institucionalne reakreditacije najmlađeg bh. javnog univerziteta.

U postupku akreditacije UNZE, kako je u današnjoj obavijesti navedeno na službenoj internetskoj stranici toga univerziteta, učestvovala je Komisija domaćih i međunarodnih stručnjaka imenovana od strane Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta Bosne i Hercegovine.

Komisija je provela sve neophodne aktivnosti te početkom aprila dala svoje pozitivno mišljenje i uputila Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK, koje je nadležno za izdavanje rješenja o reakreditaciji.

Rješenjem je potvrđen standard kvaliteta rada UNZE-a, a novo je rješenje o akreditaciji izdato na period od pet godina. Naredna će faza biti i reakreditacija studijskih programa po fakultetima, koja će početi tokom ove godine.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno