Biznis

United Grupa kupuje bugarsku Novu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

United Grupa kupuje bugarsku Novu – United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Evropi, objavila je danas da je postigla dogovor o preuzimanju Nova Broadcasting Group, najveće bugarske medijske kompanije sa više platformi, od Advance Media Group.

U okviru United Grupe vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatera u Jugoistočnoj Evropi, u Bosni i Hercegovini posluje kompanija Telemach, i njeni servisi EON i Total TV, televizija i portal N1 kao i Nova BiH.

Očekuje se da će transakcija biti završena početkom sljedeće godine, nakon uobičajenih odobrenja regulatornih tijela. NOVA TV, nacionalna televizija u Bugarskoj, 10 televizijskih kanala, najveća online platforma – Net Info, koju u toku svakog mjeseca prati u prosjeku čak 80 % stanovnika te zemlje i četiri radio stanice, dio su Nove.

Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe izjavila je: „Veoma smo zadovoljni postignutim dogovorom. Kupujemo uspješnu kompaniju dva istaknuta preduzetnika, sa velikim izgledima za dalji rast u okviru Grupe. Nova akvizicija je u skladu sa cjelokupnom strategijom poslovanja United Grupe koja posjeduje telekomunikacijske i medijske kompanije na tržištima na kojima poslujemo. Nova Broadcasting Group upotpunjuje naš postojeći medijski portfolio i uvjerena sam da ćemo pronaći mnogo sinergija, što će nam na svakom tržištu omogućiti dalja ulaganja u lokalni sadržaj koji će brzo doći do publike.“ Georgi Domuschiev, izvršni direktor Advance Media Group rekao je: „Ova akvizicija je veliki uspjeh i sjajna prilika za Novu, njene gledaoce, slušaoce i posjetioce. Želio bih da se zahvalim svima koji su nam pomogli da razvijemo vodeću bugarsku komercijalnu medijsku grupu. Dogovor sa United Grupom će obezbijediti kontinuirani razvoj Nove.“ Investicija predstavlja četvrtu veliku transakciju otkako je BC Partners postao većinski vlasnik United Grupe, u martu 2019. godine.Poslujući istovremeno u telekomunikacijskom i medijskom sektoru, platforma United Grupe kombinuje vodeće operatere i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija ima približno 10 miliona korisnika i 11 hiljada zaposlenih.

O United Grupi:

United Grupa je vodeći telekomunikacijski i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi, sa sjedištem u Amsterdamu. Kroz značajne investicije u digitalnu infrastrukturu, sadržaj i tehnologiju, pruža vodeće usluge korisnicima širom regiona. Za 20 godina poslovanja, United Grupa je preuzela i uspješno integrisala više od 100 kompanija. Svake godine izdvaja i značajna sredstva za razvoj digitalne infrastrukture, originalnog medijskog sadržaja i tehnologije. United Grupa je od marta 2019. godine u vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih globalnih investicijskih kompanija u svijetu i posluje u osam zemalja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno