Biznis

Telemach izdvojio 40.000 KM za modernu Tech Laboratoriju na ETF-u

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Telemach izdvojio 40.000 KM za modernu Tech Laboratoriju na ETF-u – Povodom obilježavanja 10 godina postojanja u BiH, kompanija Telemach je donirala Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu, Odsjeku za telekomunikacije, modernu Tech Laboratoriju. Studentima je na ovaj način pružena mogućnost da se upoznaju sa praktičnom primjenom docsis tehnologije, DVB-C tehnologije, cable RF access tehnologije, HFC mrežnog pristupa kao i kompletnog današnjeg CATV broadband svijeta. Vrijednost donacije je 40.000 KM.

“ Zahvaljujem se kompaniji Telemach koja je prepoznala Elektrotehnički fakultet kao strateškog partnera u oblasti visokog obrazovanja. Nastavni proces je u prethodnom periodu uglavnom bio baziran na simulacijskim i teorijskim tehnikama. To se sada mijenja sa ustupanjem moderne laboratorijske opreme koja predstavlja značajno jačanje naučno-istraživačkih kapaciteta Odsjeka za telekomunikacije.” istakao je Jasmin Velagić, dekan ETF-a u Sarajevu.

Oprema moderne Tech Laboratorije prema riječima Miralema Mehića, šefa Odsjeka za telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu bit će aktivno korištena u oblasti nastave na predmetima prvog i drugog ciklusa studija, i to: Upravljanje telekomunikacijskim mrežama, Kvaliteta usluge u telekomunikacijskim mrežama, Multimedijalni servisi, Tehnologije televizije i Sistemski aspekti u telekomunikacijama.

Samir Šećerović, direktor Sektora za servise  Telemach-a, rekao je da kompanija kontinuirano investira u uvođenje najsuvremenijih tehnologija u BiH i dodao: “Cilj nam je da sva nova tehnološka dostignuća učinimo dostupnim domaćem tržištu, zbog čega nam je posebno zadovoljstvo što znanje i tehnologiju možemo uz stratešku saradnju sa ETF-om da prenesemo i na nove generacije.”

 “Naš Telemach je od svog nastanka mjesto i prilika za mlade i obrazovane Bosance i Hercegovce, prije svega, vrijedne, ambiciozne, energične i kreativne osobe, za razvoj karijere, stručnog napredovanja, kao i inovativnog pristupa poslovanju. Sigurna sam da će se mnogi studenti  ETF-a i u budućnosti pridružiti našoj korporaciji, jer naša saradnja sa fakultetom za njih ujedno predstavlja i odličnu poslovnu priliku – zaključila je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije.

Kompanija Telemach ove godine slavi deceniju poslovanja u Bosni i Hercegovini i donira sredstva za 10 ustanova u 10 gradova BiH. Telemach je kroz prvu deceniju u BiH postao vodeći domaći provajder digitalne i analogne kablovske televizije i interneta. Kompanija direktno zapošljava više od 650 ljudi, a posvećena je i napretku zajednice u kojoj posluje, kroz mnogobrojne akcije i pomoć različitim društvenim grupama poput ove. U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluju telekomunikacijski operater Telemach i njegovi servisi EON i Total TV, televizija i portal N1, kao i televizija Nova BH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno