Biznis

United Group: Evropska komisija odobrila akviziciju grčkog telekomunikacijskog operatera Wind United Grupi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Evropska komisija je bezuslovno odobrila kupovinu grčkog telekomunikacijskog operatera Wind Hellas od strane United Grupe, vodećeg provajdera telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi.

Ovom odlukom United Grupa, sa sjedištem u Holandiji, dobila je zeleno svjetlo za završetak transakcije, koja je objavljena u augustu 2021. godine.

United Grupa će spojiti Wind sa Novom, postojećim provajderom fiksnih telekomunikacijskih i pay-TV usluga u Grčkoj, koju je kupila u novembru 2020. Ovo će stvoriti konvergentnog operatera koji će postati drugi na tržištu fiksnih širokopojasnih i televizijskih usluga.

United Grupa namjerava da zatvori transakciju u januaru 2022.

U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluju kompanija Telemach BH i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Nova BH i N1.

O kompaniji United Group:

United Grupa sa sjedištem u Holandiji, u okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluju kompanija Telemach BH i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Nova BH i N1 vodeći je telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja, ima  približno 11 miliona korisnika, skoro 13.500 zaposlenih i godišnje prihode od oko 2 milijarde eura.

United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz cijelog svijeta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicijskih kompanija u svijetu.

Za više informacija posjetite, https://united.group/



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno