Biznis

ArcelorMittal korporacija nagradila tim Aglomeracije iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
ArcelorMittal Evropa – Dugi proizvodi, Segment unutar AM Grupe kojemu pripada ArelorMittal Zenica, danas je organizirao online Ceremoniju sa lokalnim menadžmentom i timovima Aglomeracije i IT-a povodom dodjele posebnog priznanja i nagrade.
Naime, g. Augustine Kochuparampil, Generalni direktor ArcelorMittal Evropa – Dugi proizvodi, proglasio je tim Aglomeracije dobitnikom nagrade za uspješnu impementaciju projekta iz oblasti Zdravlja i zaštite na radu.
Naziv projekta: IWI – Isolation Work Instruction
Svrha projekta: Smanjenje rizika od povrede opasnim elementima (električna energija, plin, voda/gas pod pritiskom, kiseline itd.)
Da bi se poslovi oko popravke / remonta /servisiranja i sl. na nekoj komponenti odradili sigurno i bez opasnosti od opasnih elemenata prije nekoliko godina krenulo se sa popisivanjem izolacionih tačaka koje treba isključiti za svaku komponentu. Ove evidencije su bile u excel dokumentima, ponekad nedovršene i nedostupne.
Prije godinu dana odlučeno je da se napravi IT projekt u vezi sa ovom problematikom, a kao pilot department izabran je department Aglomeracija.
Po završenom projektu i implementaciji istog, moguće je kontrolisati da li su izvršene sve pripremne radnje – isključivanje opasnih elemenata prije pristupanja radovima na komponenti / opremi, te je ovo u stvari najvažniji cilj projekta: smanjiti rizik od eventualnih povreda.
U ovom projektu su učestvovali slijedeći timovi:
1. Timovi po departmentima za evidentiranje izolacionih tačaka i pripremanje IWI dokumenata (ovi timovi, kao što je već navedeno, rade već nekoliko godina i završili su veliki dio posla).
2. IT tim koji je pripremio projekat sa strane IT (baza podataka, programske procedure, dizajn markica itd.)
3. Tim departmenta Aglomeracija koji je, u saradnji sa IT timom, implementirao projekat u departmentu Aglomeracija.
Čestitke!!!


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno