Info

UNICEF Bosna i Hercegovina pokrenuo „U-Report“, online alat za aktiviranje mladih ljudi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

UNICEF Bosna i Hercegovina pokrenuo „U-Report“, online alat za aktiviranje mladih ljudi – Ured UNICEF-a u Bosni i Hercegovini pokrenuo je „U-Report BiH“, online platformu koja se koristi u četrdeset zemalja svijeta, kako bi podržali angažovanje i sudjelovanje mladih u procesima donošenja odluka.

Ceremoniju u Sarajevu vodili su učenici Ajla Šišić, Selma Pljevljak i Nikola Golijanin, a prvu anketu, pustila je u rad Edna Šunjić, Šampionka inkluzije.

Geeta Narayan, Predstavnica UNICEF-a,  je podvukla važnost učestvovanja u takvom projektu, posebno za mlade. „U-Report će omogućiti adolescentima, mladim i ljudima ove zemlje da iskažu svoje mišljenje o temama koje ih se tiču, kao i da steknu uvid u mišljenja svojih vršnjaka. Ovo će omogućiti da politički, nevladini, ekonomski subjekti donose informisane odluke, jer će im ova platforma obezbijediti validne informacije u real-time-u.“ rekla je ona u prisustvu mladih ljudi.

Kreiran od strane UNICEF-a, U-Report uključuje real-time ispunjavanje upitnika kao jedno od svojih ključnih funkcija. U-Report upitnik će za cijelu zemlju omogućiti pregled rezultata sve do općinskog nivoa, dozvoljavajući brzu i laku komparativnu analizu kako bi se identificirali izazovi i problemi koje su podijelili mladi ljudi.

Na lansiranju su bili prisutni predstavnici vladinih institucija, civilnog društva, medija, grupa mladih i drugih institucija.

Ajla, Selma i Nikola su pozvali sve državne institucije, organizacije mladih ili organizacije koje se bave mladim da se pridruže U-Reportu i da budu slobodni da predlože anketu koju bi htjeli da naprave i sprovedu. Oni su također naglasili da je U-Report platforma za sve nas i žele da je koristi što više ljudi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno