Zenica

Unapređenje web stranica općina i gradova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Početkom ove godine Centri civilnih inicijativa (CCI) pokrenuli su kampanju pod nazivom “Unapređenje transparentnosti lokalnih vlasti u BiH” s cljem poboljšanja web sadržaja na službenim internet stranicama lokalnih samouprava u Bosni i Hercegovini. Projekt je podržala Ambasada Švajcaraske u BiH.

U Zenici je održan sastanak predstavnika CCI-a sa predstavnicima općina, odnosno gradova sa područja srednje Bosne. Na sastanku su prezentovani minimalni sadržaji koje bi web stranice lokalnih samouprava trebale da imaju kako bi unaprijedile komunikaciju s građanima i otklonile postojeće neusklađenosti.

Učesnici sastanka podržali su inicijativu za unapređenje web sadržaja i složili se da je veoma važno da web stranice jedinica loklane samouprave budu što transparentnije. Centri civilnih inicijativa preporučili su jedinicama lokalnih samouprava da postojeće sadržaje web stranica usklade sa dobrim praksama zemalja okruženja i Evropske unije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno