Zabava

UNA FILM – najave za septembar i oktobar

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavljamo vam filmove koje će UNA FILM distribuirati u septembru i oktobru 2019. godine.

DAUNTONSKA OPATIJA (DOWNTON ABBEY)

U kinima od 12. septembra 2019.

Režija: Michael Engler

Scenario: Julian Fellowes

Uloge: Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Brendan Coyle, Michelle Dockery, Kevin Doyle, Joanne Froggatt, Matthew Goode, Harry Hadden-Paton, David Haig, Geraldine James, Robert James-Collier, Simon Jones, Allen Leech, Phyllis Logan, Elizabeth McGovern, Sophie McShera, Tuppence Middleton, Stephen Campbell Moore, Lesley Nicol, Kate Phillips, Maggie Smith, Imelda Staunton, Penelope Wilton

Žanr: Drama

Ove jeseni svjetski fenomen “DAUNTONSKA OPATIJA” postaje spektakl na velikom platnu kada članovi voljene porodice Crawley i njihova neustrašiva posluga krenu u pripreme za najvažniji događaj u njihovim životima. Posjeta kralja i kraljice Engleske pokrenut će skandale, romansu i intrige i ostavit će neizvjesnu budućnost Dauntona. Scenario za film napisao je kreator serije, Julian Fellowes, a glavne uloge tumače glumci iz originalne postave.

DORA I IZGUBLJENI ZLATNI GRAD (DORA AND THE LOST CITY OF GOLD)

Pretpremijerno od 21. i 22. septembra

U svim kinima od 26. septembra 2019.

Režija: James Bobin

Uloge: Isabela Moner, Eugenio Derbez, Michael Peña, Eva Longoria, Adriana Barraza, Temuera Morrison, Jeff Wahlberg, Nicholas Coombe, Madeleine Madden, Danny Trejo

Scenario: Nicholas Stoller, Matthew Robinson

Žanr: Porodična avantura

Studio: Paramount Pictures

Provodeći većinu života u istraživanju džungle sa svojim roditeljima, ništa nije moglo da pripremi Doru (Isabela Moner) za njenu najopasniju avanturu ikada – srednju školu. Naviknuta na izazove, Dora ubrzo predvodi Bootsa (svog najboljeg druga, majmuna), Diega (Jeff Wahlberg), misterioznog stanovnika džungle (Eugenio Derbez) i grupu tinejdžera, u živopisnu pustolovinu spašavanja njenih roditelja (Eva Longoria, Michael Peña) tokom koje mora da riješi nevjerovatnu misteriju o izgubljenom zlatnom gradu.

JETI – SNJEŽNI ČOVJEK (ABOMINABLE)

U kinima od 3. oktobra 2019.

Režija: Jill Culton / Reditelj sinhronizacije: Dragan Vujić Vujke

Glasovi: Anja Mit, Vasilije Prvulović, Dimitrije Nikolić, Mina Lazarević, Dragan Vujić Vujke, Nada Blam, Marko Marković, Milena Moravčević

Žanr: Animirana avantura

Studio: Universal Pictures

DreamWorks Animation i Pearl Studio’s predstavljaju nam animirani film “JETI – SNJEŽNI ČOVJEK” i vode nas u epsku avanturu dugu više od 3000 kilometara, od ulica kineskog grada do snježnih pejzaža Himalaja, koji svojom ljepotom oduzimaju dah.

Kada tinejdžerka Yi slučajno sretne mladog Jetija na krovu zgrade u kojoj živi, ona i njeni nestašni drugari Jin i Peng, daju mu ime Everest i upuštaju se u epsku avanturu kako bi magično stvorenje ponovo ujedinili sa njegovom porodicom, na najvišoj tački na Zemlji. Ali, ova družina morat će uvijek da bude korak ispred Burnisha, starog bogataša koji želi da zarobi Jetija i zoologa dr Zare, kako bi pomogli Jetiju da se vrati kući.

BLJEŠTAVI ŠKAMPI (SHINY SHRIMPS)

U kinima od 03. oktobra 2019.

Režija: Maxime Govare , Cédric Le Gallo

Uloge: Nicolas Gob , Alban Lenoir , Michaël Abiteboul

Scenario: Romain Choay , Maxime Govare

Žanr: Komedija

Trajanje: 100 minuta

Nakon homofobičnih izjava koje je imao na televiziji, Matthias Le Goff, svjetski vicešampion u plivanju, osuđen je na kaznu: da trenira amaterski gej vaterpolo tim. Tim ima samo jedan cilj, a to je da se plasira na Gej Olimpijadu, najvećem sportskom gej dešavanju, gdje će biti okupljeni najzgodniji LGBT sportisti, a koja se održava u Hrvatskoj.

To će biti prilika za Matthiasa da upozna potpuno drugačiji svijet koji će mu pomoći da preispita svoje životne prioritete.

BLIZANAC (GEMINI MAN)

U kinima od 10. oktobra 2019.

Režija: Ang Lee

Uloge: Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen i Benedict Wong

Scenario: David Benioff, Billy Ray i Darren Lemke

Žanr: Akcioni triler

Studio: Paramount Pictures

“BLIZANAC” je inovativni akcioni triler u kojem glavnu ulogu tumači Will Smith. Henry Brogan je elitni ubica, koji iznenada postaje meta i kojeg proganja misteriozni, mladi operativac koji naizgled može predvidjeti svaki njegov potez. Film je režirao dobitnik Oskara Ang Lee, a producirali su ga poznati producenti Jerry Bruckheimer, David Ellison, Dana Goldberg i Don Granger. U glavnim ulogama su i Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen i Benedict Wong.

JEZIVE PRIČE IZ MRAKA (SCARY STORIES TO TELL IN THE DARK)

U kinima od 10. oktobra 2019.

Režija: Andre Ovredal

Uloge: Zoe Margaret Colletti, Michael Garza, Gabriel Ruush

Scenario: Dan Hageman, Kevin Hageman

Žanr: Horor

Amerika, 1968. godine. Promjene se osjećaju u vazduhu. Samo naizgled daleko od nemira u velikim gradovima, nalazi se varoš Mill Valley, gdje već generacijama vladaju sjenke porodice Bellows. Na svom imanju, na samom obodu grada, Sara, mlada djevojka sa zastrašujućim tajnama pretvorila je svoj izmučeni život u niz jezivih priča, napisanih u knjizi koja prevazilazi vrijeme. Te priče pronašle su način da postanu i previše stvarne za grupu tinejdžera koji su otkrili Sarin zastrašujući dom.

UKLETO (HAUNT)

U kinima od 31. oktobra 2019.

Režija: Scott Beck, Bryan Woods

Uloge: Katie Stevens, Will Brittain, Lauryn Alisa McClain

Scenario: Scott Beck, Bryan Woods

Žanr: Horor

Za vrijeme Noći vještica, grupa tinejdžera zadesit će se u ukletoj kući za zabavu, koja obećava da će probuditi sve njihove najmračnije strahove. Ta noć će postati smrtonosna, kad shvate da su neke od njihovih noćnih mora realnost.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno