Zabava

UNA FILM: najava filmova za mart i april

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

UNA FILM: najava filmova za mart i april – Predstavljamo filmove i koncert koje će UNA FILM distribuirati i organizovati u narednom periodu.

LADY BIRD

U kinima od 01. marta 2018.

Režija: Greta Gerwig

Uloge: Saoirse Ronan, Odeya Rush, Kathryn Newton, Timothee Chalmet

Scenario: Greta Gerwig

Žanr: Komedija

Studio: Universal Pictures

Trajanje: 94 minuta

Svojim debitantskim filmom „Lady Bird“, Greta Gerwig, nova, smjela redateljka prikazuje sve dobre i loše strane u turbulentnom odnosu majke i kćerke tinejdžerke. Christine „Lady Bird“MacPherson (koju igra Saoirse Ronan) se odupire ali je zapravo identična kao njena majka (koju igra Laurie Metcalf) brižna žena snažne volje koja se trudi da, radeći kao medicinska sestra, održi porodicu na okupu nakon što je otac od Lady Bird (Tracy Letts) izgubio posao. Sa radnjom koja se odigrava u Sacramentu (Kalifornija) 2002. godine, u sredini u kojoj se ubrzano poboljšava ekonomska situacija u Americi, film „Lady Bird“ je efektan prikaz međusobnih odnosa koji nas oblikuju, uvjerenja koja nas definišu i nezamjenjivog osjećaja topline svog doma.

Trailer filma pogledajte putem linka:

IZGREDNICI

U kinima od 8. marta 2018.

Režija: Dejan Zečević

Uloge: Radovan Vujović, Marta Bjelica, Mladen Sovilj, Svetozar Cvetković, Predrag Ejdus, Boris Isaković, Branka Šelić, Miroljub Lešo, Milena Đorđević i Miodrag Dragićević

Scenario: Đorđe Milosavljević

Žanr: Drama, triler

Producent: Nikolina Vučetić Zečević

Produkcijska kuća: Biberche

Institucionalna podrška: Filsmki centar Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Film “IZGREDNICI”, rađen je po scenariju Đorđa Milosavljevića a u režiji Dejana Zečevića. Glavne uloge tri studenta pripale su glumcima Radovanu Vujoviću, Marti Bjelici i Mladenu Sovilju, dok lik njihovog profesora tumači Svetozar Cvetković.

U ostalim ulogama tu su Predrag Ejdus, Boris Isaković, Branka Šelić, Miorljub Lešo, Milena Đorđević i Miodrag Dragićević.

Izgrednici prate priču o tri studenta koji radeći na svom eksperimentu, pokušavaju da dokažu da prostorna destrukcija, pravljenje nereda, s vremenom dovodi do socijalne destrukcije, do pojave izgreda. Mlada trojka ne uviđa da im se haos koji izaziva za potrebe projekta polako uvlači i u njihove živote. Gube distancu, a profesor ih ostavlja da se sami suoče sa posljedicama.

Direktor fotografije je Miladin Čolaković, scenograf Zorana Petrov, kostimograf Lana Pavlović, a za masku i šminku bila je zadužena Marija Kovačević Jovanović.

Film su podržali Filmski centar Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, a i snimao se od početka decembra 2015. godine na raznim lokacijama u Beogradu i Novom Sadu.

Trailer filma pogledajte putem linka:

BITKA ZA PACIFIK – POBUNA (PACIFIC RIM: UPRISING)

U kinima od 22. marta 2018.

Režija: Steven S. DeKnight

Uloge: Scott Eastwood, John Boyega, Charlie Day

Scenario: T. S. Nowlin

Zasnovano na likovima Travis Beacham

Žanr: Akcija, avantura, naučna fantastika

Studio: Universal Pictures

Globalni rat između monstruma najrazornijih moći koji su došli iz drugog univerzuma i super – mašina kojima upravljaju ljudi piloti, robota koji su napravljeni da sačuvaju svijet, bio je samo uvod u sveobuhvatni napad na čovječanstvo koji će se desiti u filmu Bitka za Pacifik – Pobuna.

John Boyega (Star Wars – Buđenje Sile i Star Wars – Poslednji Jedi) je buntovni Jake, nekada pilot pun potencijala čiji je otac ušao u legendu kada je žrtvovao svoj život kao pilot u jednom Jegeru, da bi obezbjedio pobjedu u borbi protiv monstruoznih Kaiju. Jake je napustio obuku za nove pilote i upustio se u kriminalno podzemlje. Ali kada još strašnija i nezaustavljiva prijetnja počne da uništava jedan po jedan grad širom svijeta i našu planetu baca na koljena, Jakeu se pruža posljednja šansa da se promijeni, da krene očevim stopama i pridruži se novoj, mladoj i hrabroj generaciji pilota, koja je odrastala i sazrijevala u sjenci rata. Dok traže pravdu za stradale saborce i sve druge žrtve, njihova jedina nada je ujedinjenje svih u borbi protiv neprijatelja koji ima za cilj da uništi svijet.

Trailer filma nalazi se na linku:

MARIJA MAGDALENA (MARY MAGDALENE)

U kinima od 29. marta 2018.

Režija: Garth Davis

Uloge: Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor

Scenario: Helen Edmundson, Philippa Goslett

Žanr: Drama

Studio: Universal Pictures

Film MARIJA MAGDALENA na autentičan način prikazuje snažnu i inspirativnu ljudsku priču o jednoj od najmisterioznijih, neshvaćenih duhovnih ličnosti u historiji čovječanstva. Ovaj biografski film, rađen po motivima iz biblije, prikazuje Mariju (Rooney Mara), mladu ženu u potrazi za novim načinom života. Sputana pravilima svog vremena, Marija prkosi svojoj tradicionalnoj porodici i priključuje se novom društvenom pokretu koji predvodi harizmatični Isus iz Nazareta (Joaquin Phoenix). Ubrzo, ona pronalazi sebe u ovom pokretu i potpuno se posvećuje putovanju koje će je odvesti u Jerusalim. Scenario su pisale Helen Edmundson i Philippa Goslett.

Trailer filma nalazi se na linku:

JOAN BAEZ ODRŽAT ĆE SVOJ KONCERT 31.MARTA U BOSANSKOM KULTURNOM CENTRU U SARAJEVU

Prodaja ulaznica za koncert u Sarajevu: Blagajna BKC-a i www.kupikartu.ba

Obezbijedite na vrijeme ulaznice za ovaj koncert koji će sve ostaviti bez daha!

Karijera Joan Baez traje više od 50 godina tokom kojih je nesebično predstavila Boba Dylana svijetu 1963. godine, koračala je na prvim linijama Pokreta za građanska prava s Martin Luther Kingom, inspirisala Vaclava Havela u borbi za Češku, a i danas se sa istom strašću bori za ciljeve u koje vjeruje.

Joan Baez je u aprilu 1993. godine, tokom opsade Sarajeva, u dvorani Kina Imperijal održala dva humanitarna koncerta u znak podrške Sarajlijama. Bila je prva velika zvijezda koja je posjetila opkoljeno Sarajevo u koje se vratila u julu 2008. godine kada je nastupila u okviru Baščaršijskih noći 2008.

Među brojnim nagradama koje je osvojila, Joan je ponosna vlasnica nagrade za životno djelo koje dodjeljuje Recording Academy, te posebnog priznanje dobiveno 2012. godine od Amnesty Internationala za izniman doprinos globalnoj borbi za ljudska prava.

TIHO MJESTO (A QUIET PLACE)

U kinima od 12. aprila 2018.

Režija: John Krasinski

Uloge: Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe

Scenario: Bryan Woods, Scott Beck

Žanr: Drama, horor, triler

Studio: Paramount Pictures

Film Tiho mjesto govori o porodici koja živi u apsolutnoj, mukloj tišini i strahu od nepoznate opasnosti koja napada svakog ko ispusti i najmanji zvuk.

Trailer filma nalazi se na linku:

NEĆE MOĆI OVE NOĆI (BLOCKERS)

U kinima od 19. aprila 2018.

Režija: Kay Cannon

Uloge: Leslie Mann, John Cena, Kathryn Newton

Scenario: Jon Hurwitz, Brian Kehoe

Žanr: Komedija

Studio: Universal Pictures

Urnebesna priča o troje roditelja koji svim silama pokušavaju da spreče svoje kćerke da izgube nevinost na maturskoj večeri. Kada otkriju planove svojih kćerki, roditelji kreću u tajnu operaciju, koja će tu noć pretvoriti u najluđu u njihovim životima.

Trailer filma pogledajte putem linka:

IGRA ISTINE (TRUTH OR DARE)

U kinima od 26. aprila 2018.

Režija: Jeff Wadlow

Uloge: Lucy Hale, Tyler Posey, Violett Beane, Hayden Szeto, Landon Liboiron, Sophia Taylor Ali, Nolan Gerard Funk

Scenario: Michael Reisz

Žanr: Triler, horor

Studio: Universal Pictures

Iz Blumhouse Productions (Sretan Dan smrti, Podijeljen, Bježi!) stiže nam novi napeti i zastrašujući triler. Naizgled bezazlena igra, u kojoj se pred takmičare postavlja pitanje da li će da prihvate izazov ili da odgovore istinito na zadatak koji im daju drugi učesnici u igri, postaje smrtonosna. Neko, ili nešto počinje da proganja grupu drugara, koji na posljednjem proljetnom raspustu pred upis na fakultet, koji provode u Meksiku, započinju ovu igru. I to nešto, kažnjava svakog ko slaže ili ne odgovori na izazov, a kazna je smrt.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno