Zabava

Una film donosi hitove u februaru i martu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U narednom periodu, UNA FILM je za vas pripremio slijedeće naslove:

PEDESET NIJANSI – SIVA (FIFTY SHADES OF GREY)
PREMIJERNO 11. FEBRUARA:
CINEMA CITY SARAJEVO
MULTIPLEX EKRAN ZENICA
Na redovnim repertoarima od 12. februara 2015.
Režija: Sam Taylor – Johnson
Uloge: Jamie Dornan, Dakota Johnson, Jennifer Ehle, Luke Grimes, Marcia Gay Harden, Max Martini, Eloise Mumford, Dylan Neal, Rita Ora, Victor Rasuk, Callum Keith Rennie
Scenario: Kelly Marcel
Zasnovan na knjizi: E L James
Žanr: ljubavna drama
Studio: Universal Pictures
Sadržaj: „Pedeset nijansi – Siva“ je željno iščekivana filmska adaptacija bestselera koji je postao svjetski fenomen. Od izdavanja, trilogija „Pedeset nijansi“ prevedena je na 51 jezik i prodana je u preko 100 miliona primjeraka čime je postala serijal koji je najbrže prodan u najviše primjeraka.
Glavne uloge Kristijana Greja i Anastazije Stil, koji su postali ikone milionima čitalaca, povjerene su Džejmiju Dornanu i Dakoti Džonson. Pored njih, tu su još i Luk Grajms kao Eliot, Kristijanov brat, Viktor Rasuk kao Hose, Anastazijin drug, Eloiz Mamford kao Kejt, Anastazijina najbolja drugarica i cimerka, Maša Gej Harden kao Kristijanova majka, Rita Ora kao Mia, Kristijanova sestra, Maks Martini kao Tejlor, Kristijanov tjelohranitelj, Kalum Kit Reni kao Rej, Anastazijin očuh, Dženifer Ele kao Karla, Anastazijina majka i Dilan Nil kao Bob, Karlin muž…

ODRASTANJE (BOYHOOD)
U kinima od 19. februara 2015.
Scenario i režija: Richard Linklater
Uloge: Patricia Arquette, Ethan Hawke, Ellar Coltrane, Lorelei Linklater
Žanr: fiktivna drama
Studio: Universal
Sadržaj: Film Ričarda Linklejtera „Odrastanje“ – fiktivna drama snimljena sa istom ekipom glumaca u periodu od 12 godina, od 2002. do 2013. – vodi nas na jedinstveni put, epski i intiman, kroz uzbuđenje djetinjstva, seizmičkih promena u modernoj porodici i protok vremena.
Film prati 6-godišnjeg Mejsona (Elar Koltrejn) kroz najpromenjiviju deceniju života, kroz dobro poznati vrtlog porodičnih poteza, kontroverzi, loših brakova, ponovnih udaja, novih školi, prvih ljubavi, izgubljenih ljubavi, dobrih provoda, strašnih trenutaka i konstantni miks razočaranja i oduševljenja. Ali rezultati i stalno promjenjiva priroda naših života su nepredvidjlivi, jer je jedan trenutak isprepleten s drugim u duboko ličnom iskustvu događaja koji nas sve oblikuju dok odrastamo.
Na početku priče, školarac Mejson će se suočiti sa preokretom: njegova privržena i požrtvovana samohrana majka Olivija (Patriša Arket) odlučuje da preseli njega i njegovu stariju sestru Samantu (Lorelaj Linklejter) u Hjuston; baš kad se njihov otac Mejson stariji (Itan Hok) vraća sa Aljaske i odlučuje da želi ponovo da bude u njihovom životu. Tako počinje životni neprestani tok. Ali kroz plimu roditelja, očuha, djevojaka, nastavnika, šefova, opasnosti, želja i kreativnih strasti, Mejson će isplivati i krenuti svojim putem.

NEPOKOREN (UNBROKEN)
U kinima od 5. marta 2015.
Režija: Angelina Jolie
Uloge: Jack O’Connell, Domhnall Gleeson, Garrett Hedlund, Finn Wittrock, John Magaro, Alex Russell, Miyavi
Žanr: epska drama
Scenario: Joel Coen i Ethan Coen, William Nicholson, Richard LaGravenese
Studio: Universal
Sadržaj: Oskarovka Anđelina Džoli režira i producira film „Nepokoren“, epsku dramu koja prati nevjerovatan život olimpijca i ratnog heroja Luis „Lui“ Zamperinija (Džek O’Konel), koji je, pored još dva člana posade, preživio u čamcu 47 dana poslije gotovo fatalnog pada aviona u drugom svjetskom ratu, da bi ga zatim uhvatila japanska mornarica i poslala u zatvorenički logor.
Adaptiran po uzoru na izuzetno popularan roman Lore Hilenbrand, „Nepokoren“ oživljava na velikom platnu nevjerovatnu i istinitu Zamperinijevu priču o žilavoj snazi ljudskog duha.
Pored O’Konela, u filmu su i Domnal Glison i Fin Vitrok u ulogama Fila i Meka – avijatičara s kojima je Zamperini izdržao nekoliko opasnih nedjelja u čamcu na otvorenom Pacifiku; Geret Hedland i Džon Magaro, ratni zatvorenici koji će se neočekivano zbližiti za vrijeme zatočeništva; Aleks Rasel igra Zamperinijevog brata i u svom prvencu na engleskom jeziku našao se japanski glumac Mijavi koji igra brutalnog čuvara kampa koji je svima poznat kao „Ptica“.

UNA FILM



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno