PERO Zenica
Ljudi

Umro Pero Milovanović, dugogodišnji sindikalni aktivista i borac za prava radnika

Umro Pero Milovanović, dugogodišnji sindikalni aktivista i borac za prava radnika – U Zenici je u srijedu, u svojoj 61. godini iznenada preminuo Pero Milovanović, dugogodišnji predsjednik Sindikata željezničkih radnika Direkcije Zenica.

Bio je član Kantonalnog odbora Saveza samostalnih sindikata Zeničko-dobojskog kantona od njegovog osnivanja, a od 2006. do 2010. predsjednik Statutarne komisije Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine.  Pred kraj života obnašao je dužnost člana Ekonomsko-socijalnog vijeća Zeničko-dobojskog kantona.

-Radnički pokret je izgubio velikog borca za prava radnika, a društvena zajednica velikog humanistu. Porodici i prijateljima izražavamo saučešće, rekao je za zenicablog Milanovićev kolega i prvi čovjek sindikata Selvedin Šatorović.

Sahrana Pere Milovanovića će se obaviti u četvrtak, 14.09., na Prašnicama u 16 sati

______________
FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...