Ljudi

Portparolka BNP-a Merima Handanović magistrirala na temu analize stilistike poezije Arsena Dedića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Portparolka BNP-a Merima Handanović magistrirala na temu analize stilistike poezije Arsena Dedića – Nakon završenog četvorogodišnjeg studija na Filozofskom fakultetu u Zenici, portparolka zeničkog Bosanskog narodnog pozorišta Merima Handanović je u utorak na Filozofskom fakultetu u Sarajevu uspješno odbranila tezu i magistarski rad „Lingvostilistička analiza poetskog diskursa Arsena Dedića“, čime je stekla zvanje magistrice bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i književnosti naroda BiH.

Magistarski rad je handanovićeva izradila pod mentorstvom prof. dr. Hasnije Muratagić-Tune, koja je izrazila zadovoljstvo jer je ovo prvi rad koji se bavi poezijom Arsena Dedića sa aspekta lingvističke stilistike, čime je dat svojevrsni omaž pjesniku, ali ovoga puta sa naučnog aspekta. Članovi komisije, pored mentorice, pred kojima je Merima Handanović stekla zvanje magistrice su bili prof. dr. Amela Šehović i prof. dr. Ismail Palić.

– Nakon odbranjenog magistarskog rada, svakako mi je želja da nastavim sa obrazovanjem i upišem treći ciklus, ali ovoga puta iz oblasti književnosti naroda BiH. Također, osjećam dužnost da proširim svoj magistarski rad i da bude objavljen kao moja prva knjiga koja se bavi pjesništvom nekoga drugog, na čemu ću sigurno raditi u narednom periodu. Arsenova poezija je za mene oduvijek bila ljubav, iako ne pripadam generacijama koje su rasle i stasavale uz Arsena u onom periodu kada su nastajale šansone i muzika – poezija. Međutim, prije svega toga, u pripremi je moja druga zbirka poezije ‘Sančopanteske’, koja je ostala zanemarena usljed poslovnih obaveza, a za koju se svakako nadam da će imati svoju promociju u proljeće naredne godine. Imam dosta planova i mnogo radim, te duboko vjerujem da se svaki trud i rad isplati, kazala je za Zenicablog Merima Handanović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno